kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, July 29, 2020

Greed

Film:
Greed (2019)

Hinne: C

Lühikokkuvõte: Superrikaste maailma satiiriline vaade.

Comedy, Draama


Söör Richard McCreadie on superrikas kaupmees, kes on juba noorest east saati raha teinud ükskõik millega. Ühel hetkel paelus tema tähelepanu kiirmoe äri, ta leidis idast odavad tehased, kus tema kaupluse riideid tehti olematute palkade eest ja tema müüb neid edasi kallilt, nagu riideärimehed ikka teevad. 

Koos rahaga tuli ka abielu, lapsed. Siis pankrotid ja maksetest eemalehoidmine firmade registreerimisega riikidesse, kus maksud olid olematud, aktsiatulude abikaasale kirjutamine, lahutus, kohtuskäimine, uus abikaasa, vana abikaasa uus kallim, ülekäte läinud lapsed… need tüüpilised rikaste mured.

Ja siis korraldab ta oma suurt juubelit, Mykonose saarel, kutsudes sinna kokku kõik kuulsused, keda ta vähegi mõelda suudab (kui teisiti ei saa, siis kutsub teisikud ja talle saadetakse ka surnud kuulsuste teisikud), ehitab saarele gladiaatorite areeni, kus saaks pidada maha lõviga näidis võitluse … no need tüüpilised rikaste ideed, kuidas oma sünnipäev eriliseks teha.


See kõik on nii jabur ja samas ka reaalne, selline mocumentary, mida viimasel ajal armastatakse teha, kus reaalset rahamaailma näidatakse jaburas ülevõlli võtmes. Ja nagu ikka on selle projektida seotud hulgaliselt suuri filmimaailma nimesid, alustades Steve Cooganiga. Siis Isla Fisher, Shirley Henderson, Asa Butterfield, Jamie Blackley, Stephen Fry.


Kui te olete vaadanud Steve Coogani viimast Kreeka reisi filmi, siis see Kareem, kellega nad kohtuvad, on just sellest filmist.


No comments:

Post a Comment