kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 20, 2020

Pommuudis


Film: Bombshell (2019) 
Hinne: B
Lühikokkuvõte: Tõsielulisel skandaalil põhinevas filmis süüdistavad mitu naist Fox Newsi juhti Roger Ailesi seksuaalses ahistamises ja telekanalis valitsevas mürgises õhustikus. 
Drama, Biography 

Me Too on päevavalgele toonud igasuguseid kohutavaid tegelasi, kes olid kõik vanakooli esindajad, kelle jaoks oli täiesti normaalne nõuda, et naised näitaksid säärt või istuksid neile sülle või täidaksid muid ebameeldivaid nõudmisi, mis on kas otseselt seksuaalsed või siis seksuaalse alatooniga.

Pommuudis räägib siis ühest sellisest, Roger Ailesist, kelle maailma täitsid naised, ilusad naised ja poliitikud, räpased poliitikud – ta kasutas neid mõlemaid ära nii nagu talle kõige paremini sobis.

 
Kui te juhtusite nädalavahetusel ETV2 vaatama tema kohta tehtud dokut, siis seal nägite kindlasti, et oli neid, kellele tema käitumine ei sobinud, kelle jaoks ta läks üle piiri ja oli ka neid, kelle jaoks oli tema tegevus täiesti loomulik ja nende seas oli ka naisi, kes siiralt nutsid, kui nad saates tema surmast rääkisid. 

Aga see film ja need näitlejad – see film oli üks tähtede kontsentratsioon, üks suurem kui teine, mõni neist isegi päris Ailesiga kokku puutunud või koostööd teinud (Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Malcolm McDowell, Kate McKinnon, Connie Britton, Mark Duplass (tähtis tegelane The Moring Shows), Rob Delaney, Ben Lawson, Jennifer Morrison, Ashley Green, Alice Eve,  Tony Plana, Madeline Zima, Anne Ramsay, Richard Kind, Nazanin Boniadi). Hästi ülesehitatud, dokukaadreid kasutades ja lugu illustreerides (Margot Robbie roll on mitmest juhtumist kokku pandud). Jah, see on ebameeldiv teema ja sellest ei saagi meeldivalt rääkida. Kuigi põhiline lugu oli Ailesi, Kelly ja Carlsoni kohta, siis oli siin ka teine koletis keda rünnati, nimelt see kollastejuustega president, kes väitis oma valimiste ajal, et Kelly viha-menstrueeris silmadest. 

Aga, nüüd võrdleks seda filmi järjest auhindu võitva telesarjaga, nimelt Witherspooni ja Anistoni The Morning Showga. Ka see lugu on telestaaridest, ka see lugu on Me Too kampaania tagajärgedest, kuid see lugu ei räägi mitte vaid ahistatud naistest ja ahistajast. See lugu pole mitte esimese ringi ahistajast, see on kolmanda laine „paljastustest“, kus tagantjärele karjutakse Hunt. Kuid neil kahel lool on omavahel palju ühiseid jooni ja kui ma nüüd Pommuudist vaatasin, siis jäid mõned asjad kohe eriti silma, olles näinud ühte mõistad paremini teist, nad täiendavad üksteist.

Mis mind Pommuudise juures häiris? Theroni ja Kidmani make-up. Kidman oli suisa inetuks/mehelikuks tehtud.

Aga muidu on ju tegu hea filmiga, heade näitlejatega.



2 comments:

  1. Mind häiris ka "Pommuudise" grimm, aga mõtlesin, et ehk see on taotluslik, et näitlejad näeksid võimalikult palju päriselu tegelaste moodi välja. Ja sel juhul on see ju pigem pluss kui miinus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noh näed, ja nüüd said nad grimmi eest Oscari :)

      Delete