kaader filmist

kaader filmist

Monday, April 22, 2019

Welcome to Marwen

Film: Welcome to Marwen (2018)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: 8. aprillil, aastal 2000, sattus algav kunstnik Mark Hogancamp (Steve carell) jõhkra rünnaku ohvriks, kui viis meest peksid ta vaeseomaks ja jätsid surema. Selle rünnaku tagajärjel on Markil jäänud vaid ähmane mälestus ta varasemast elust, kuna ta sai rünnakul tõsise ajukahjustuse. Meeleheitlikus soovis oma mälu tagasi saada, ehitab Hogancamp oma tagaaeda miniatuurse II maailmasõja külakese, nimega Marwen. Kahjuks tulevad Marki deemonid üha uuesti tagasi, et teda kummitada, eriti siis kui teda kutsutakse kohtusse andma tunnistusi nende viie mehe vastu, kes teda ründasid.
Biography, Comedy, Drama, Fantasy
 
See oli üks film, mis pidi ka meie kinodesse jõudma, kuid ei jõudnud.
Visuaalselt fantastiline, meenutas kohe üliväga aastate tagaust „Sucker Punch’i“, kuid sisuliselt.
Ma saan täiesti aru, miks ta meie kinno ei jõudnud ja miks tal tegelikult rahvusvaheliselt väga hästi ei läinud, kuigi lugu on humoorikas ja nukumäng on suurepärane, siis sisu jääb vaatajale kaugeks.

Üks järjekordne joodikust kunstnik, kes oma suure suu ja väikese veidruse tõttu jääb kiusajate rusikate alla. Kaotades oma mälu ja endise joonistamise oskuse, hakkab ta oma loomingulist poolt väljendama nukkudega oma hirme läbi mängides ja nendest hirmudest tulenevaid stseene ülespildistades. Tema peksijatest saavad SS-lased ja teda aitavatest naistest saavad tema salakavalad partisanid. Kuid lisaks on veel ka tema salakaval pahe, joomise asendanud, Marsi printsessi nimeline tabletikuninganna. Ja tema uus nabrinna, kelle heasõbralikkusest ta valesti aru saab …

Visuaalselt suurepärane, kuid sisult imelik, tiba logav lugu.
 
 


No comments:

Post a Comment