kaader filmist

kaader filmist

Friday, January 20, 2017

Öö Seadus



Film: Live by Night (2017)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Kõik maailmale antu tuleb ettenägematul moel tagasi. Joe Coughlinil pole kombeks isa nõuandeid kuulda võtta. Maailmasõja veteran on isehakanud lindprii, kuigi ta isa on Bostoni politseikomissar. Joe pole läbinisti halb. Ta pole tegelikult valitud eluks küllalt halb. Erinevalt gängstereist, kelle heaks töötamisest ta keeldub, on tal õiglustunne ja lahke süda, mis teevad ta sageli haavatavaks nii äris kui ka armastuses.

Kuna Joe tunneb, et teda ja ta lähedasi on ebaõiglaselt koheldud, valib ta ohtliku tee, mis ei peegelda ta kasvatust ega moraalitunnetust. Tema ja ta pöörane meeskond jätavad Bostoni külma talve selja taha ning asuvad Tampas tegutsema. Ja kuigi kättemaks on magusam kui melass ebaseaduslikus rummis, millega ta äritseb, saab Joe teada, et kõigel on hind.
Drama, History, Criminal

Öö seadus on lugu keeluseaduse aegsest pisisulist, kellest asjade kokkulangevuse tõttu saab gangster, kuid mitte selline gangster, kellel puudub südametunnistus ja kes laseb rääkida vaid relvadel, vaid selline gangster, kelle eesmärk on seaduse rikkumise kaudu teenida raha ning parandada tema heaks töötavate elu.

Hea lugu ju ja imeilusad kaadrid Florida märgalast, kuid … ja siin on ikka päris mitu kuid.

Esiteks peab tõdema et Sienna Miller ikka ei ole hea näitleja, no lihtsalt ei ole, ta ikka oskab üle mängida ka kõige lihtsama asja ja ma pole teda veel üheski rollis näinud, kus tema etteaste oleks olnud loomulik.
Teiseks hakkab mind juba häirima, et kõik Holliwoodist tulevad ajaloolised filmid on keskendunud sellele, kuidas peategelased olid juba omalajal nii teadlikud kõigist inimõigustest ja võrdsest kohtlemisest ja … ma saan aru, et nüüd oleme me kõik üks suur sõbralik pere ja seda eriti Ameerikas, kuid kas seda on vaja siis igasse ajaloolisesse filmi sisse panna?
Ning siis see filmi lõpp – lugu lõppes hetkel, kui Joe hotellist välja jalutab, kõik see mis pärast tuleb tundub üleliigne, juurde pressitud.

Ma ei ütle et film oleks halb olnud, või et vanem Affleck oleks halb näitleja või et ta ei teeks häid filme. Samuti olid suurepärased ka Elle Fanning ja Zoe Saldana, kuid midagi jäi nagu puudu või oli üle.

No comments:

Post a Comment