kaader filmist

kaader filmist

Thursday, April 2, 2015

Kiired ja Vihased 7



 
Film: Fast and Furious 7 (2015)
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: Vin Diesel, Paul Walker ja Dwayne „The Rock“ Johnson on tagasi võimsate autode, seksikate naiste ja pööraste trikkidega globaalselt pidurdamatu kassahiti KIIRED JA VIHASED 7 uues peatükis. Mänguga, kus asi seekord väga isiklikuks kisub, ühinevad taas ka Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris „Ludacris“ Bridges, Elsa Pataky ja Lucas Black. Sedapuhku annavad staaride nimistule värvi ka Jason Statham, Djimon Hounsou, Nathalie Emmanuel, Tony Jaa ning vanamester Kurt Russell.

Domi (Vin Diesel) ja Briani (Paul Walker) komando on USAsse tagasi pöördunud ning üritab kohaneda seaduskuuleka ja rahuliku elustiiliga, mis mõjub kohati lausa koomiliselt. Seda rahu on otsustanud rikkuda aga eelmises peatükis mättasse löödud pahalase Owen Shaw’ (Luke Evans) vend Deckard, keda kehastab üliveenvalt sarja uustulnuk Jason Statham. See külmavereline eks-eriüksuslasest monstrum on asunud oma venna eest kätte maksma, alustades Hani (Sung Kang) kõrvaldamisest Tokyos ning üritades sama ka Hobbsiga (Dwayne Johnson). Et Deckard Shaw’d tabada, pöördub Dom kõrgetasemelise valitsusagendi (Kurt Russell) poole ning teeb mõlemale kasuliku diili. Algab globaalne jaht ning seekord pannakse rehvid suitsema nii Abu Dhabis, Los Angeleses, Tokyos kui ka Aserbaidžaanis.
Action, Comedy

Tee või tina, kuid ma ei suuda meenutada, kas see oli Autode või Lennukit filmis, kus lennuk imestab, miks peaks küll autod tahtma täiesti korralikust lennukist välja hüpata ja talle vastatakse, et nad ei hüppa ju mingist suvalisest lennukist, vaid sellest lennukist. Vot see stseen tuli mulle elavalt silme ette kui kogu Kiirete ja vihaste põhimeeskond lennukist koos autodega välja sõidavad – ei sa ju öelda et hüppavad :).

Edasi lugege oma riisikol, kuid mina olen teid hoiatanud:
SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT! SPOILER ALERT!

Seekordne film meenutab alguses Bondi filmi – tähtis salateenistuse nina pakub FF kambale võimalust kätte saada nende vaenlane, kui nad päästavad arvuti geeniuse, kes on loonud programmin nimega Jumala Silm, millega on võimalik leida iga inimene ükskõik kus maailma paigas vähema kui poole tunniga – seda siis juhul, kui ei teata tõesti, kus ta olla võiks, kuid kui teatakse, siis on võimalik leida inimene praktiliselt kohe, ka sellisest suurest sipelgapesast nagu seda on LA.

No ja siin siis tulebki see lennukist väljahüppamise koht, kuskil äärmiselt ligipääsmatul mägiteel (miks peaks see konvoi seal sõitma ja kuhu nad peaks välja jõudma, jääbki teadmata) kuid see lendamine ja kihutamine ja autodel karglemine ja autode lõhkumine ja pahari väljailmumine ja häkkeri päästmine ja veel kord uskumatud hüpped kuristikku on ju visuaalselt nii efektsed.

Ah ja, mis ma unustasin mainimata on see, et see pahar kohtub esmalt Rockiga ja see on esimene kord, kus lõhutakse suurtes kogustes suhkruklaasi ja kaklus võetakse üles niivõrd uskumatute kaameravõtetega, et vaatajal võib tõsiselt tekkida tunne, et ta on ise kakluse keskel ja üks osapool. Kuid isegi kui kaklus on julm ja viiks iga normaalse inimese peagi kas intensiivravisse või siis surnukuuri, siis ei tee isegi aknast väljalendamine ja auto katusele kukkumine Rockile palju muud viga, kui käeluu- ja jalaluu murd, mis peagi juba terved on. See siis selleks.

Tagasi FF poiste ja tüdrukute juurde. Kui häkker on sellest väiksest mäest allakukkumisest toibunud, tuleb neil kõigil võtta ette reis Abudabisse – miks on kõigil kõrberiikide elanikel nii ilusad ja uue autod alati? Sest liivases keskkonnas ei ela ju autod väga pikka elu ja seega tuleb nad suhteliselt lühikese aja tagant välja vahetada. 

Aga taas kord, see selleks. Abudabis tähistatakse aasta pikimat päeva – eesti keeles nimetatakse seda Jaaniööks :) – ja sega tuleb sel päeval ju midagi hullu teha, näiteks kuskil pilvepiiril autoga läbi kolme pilvelõhkuja hüpata ja viimasel hetkel, kui enam edasi hüpata ei saa, siis autost välja hüpata. Ütleks, et Eesti mehed, tehke järgi, kuid õnneks pole meil pilvelõhkujaid ja loodetavasti ei tule ükski noorsand hullule ideele, seda järgi proovida meie suhtelistel vihmastel ja vaiksetel Jaaniöödel.

Kuid tagasi filmi juurde. Sellest hullust sõidust ja lennust oli ka kasu, nad said kätte selle vidina, mida vajasid. Nüüd siis tuleb kätte saada see pahar, kes neid jahib. Ja pahar istubki, nagu miilinki oma õhtusöögilaua taga kuskil suvalises õlitehases keset kõrbe. Aga sinu vaenlane on minu sõber, seega on tantsule kutsutud ka uus tegelane, kes esialgu oli häkkeri röövinud ja tahab nüüd tagasi saada oma vidinat ja ka röövi eest kätte maksta.

Järgneb tulistamine ja plahvatused ka haavata saamine ja minemapääsemine ja kogu kamp läheb tagasi koju – LAsse.

Kodupinnal olles, tuleb kasutada kodupinna eeliseid ja lähebki lahti kihutamine mööda öiseid LA tänavaid (nii palju tuttavaid kohti jäi silma :)), hooimatuid tänavaaukude tekitamisi pommidega, majaakende lõhkumisi drooni poolt, ning lõpuks ühe parkimismaja lammutamine, mille rusud ei suuda tappa ei paharit ega ka Domi.

Ja lõpuks, kui pahar on vanglas, häkkeri röövija õhatud miljoniks väikseks lihatükikeseks, on kogu kamp koos rannas. See on see koht, kus õrnema hingelised võiks taskurätid välja otsida, sest see on kummardus Paulile ja see on väga hästi tehtud, et isegi minusugune kivisüda tundis kuidas klomp kurku tõusis.

Kuid üldkokkuvõttes, nagu ikka, on tegu fantastilise märuli ja kihutamise filmiga, mis on suurepärane meelelahutus ja ei nõua vaatajatelt mitte grammigi kaasamõtlemist, vaid laseb vaatajal lihtsalt nautida head filmi.

No comments:

Post a Comment