kaader filmist

kaader filmist

Monday, April 14, 2014

Adult World

Film: Adult World (2013)
Filmi vaatamise põhjus: Emma Roberts ja John Cusack
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Amy, naiivne keskkooli lõpetaja kes usub, et teda ootab ees tulevik kuulsa luuletajana, võtab vastumeelselt vastu töö seksi poes ning püüab samal ajal leida võimalust saada mentorlust eraklikult kirjanikult Rat Billings.
Comedy, Drama

Esiteks kommentaar, mis pole selle filmiga seotud – eelmise filmi, The Invisible Woman, peategelane Felicity Jones, võiks vabalt olla selle filmi peategelase Emma Robertsi vanem õde :).

Aga film siis, see oli noorest sinisilmsest unistajast, kes arvab et kõik ootavad pikkisilmi, kuni tema oma luuletused neile saadaks, et siis need kohe avaldada ja temast maailmakuulus luuletaja teha, sest mitte keegi teine siin maailmas ju ei tunne, ei vaevle ei püüa ponnistada mitte millestki midagi.

Seega kui ta on juba piisavalt vanemate juures püüdnud kirjanik olla, kuid mitte kuigi kaugele jõudnud seavad ta vanemad ta ultimaatumi ette – nädal veel ja siis tuleb tal töö leida ja elukoht ka.

Töö ta leiab, kuigi ta arvab et see pole üldse talle sobilik koht ning tema on neist kõigist – nii kaastöötajaist kui ka klientidest – intellektuaalselt palju kõrgemal, ning ka elukoha, esialgu ühe drag queeni ja hiljem oma kunagise klassiõe juures.

Ta uus elukoht on aga kunagise kuulsa kannatava luuletaja ligiduses ja seega hakkab ta meest piinama oma luuletustega ja lubadustega ta koristaja/assistent/piinaja olla, kui mees vaid ta luuletusi loeks ja teda avaldada aitaks.

Seega töötabki siis Amy seksi poes ja käib Rati piinamas/aitamas ja leiab uued üllatavad sõbrad, kuid ta ei ole veel oma kõrgelt hobuselt alla kukkunud.

Kui Rat siis avaldabki tema luuletused kogumikus Shit Poetry, raamatukeses, mis on mõeldud WCsse kaasavõtmiseks, kui seal peaks kauemaks istumiseks minema, kukub Amy oma hobuselt ja mõistab, et ega ta tegelikult ikka väga andekas luuletaja pole.

Aga mingi hetk oli ta oma kaastöötaja Alexi ja Jack Danielsi õhutusel saatnud proovitöö ajakirja La Passion, ning nemad annavad siis Amyle lõpuks selle eneseväljenduse koha, mis lubab tal hakata lõpuks taas enesesse uskuma.

Natuke imelik film, kuid väga hea täiskasvanuks saamise lugu, koos heade näitlejatega.

No comments:

Post a Comment