kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 23, 2020

Wendy

Film: Wendy (2020) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt2420124/    

Kadunud salapärasele saarele, kus nad ei vanane ja aeg muutub olematuks, peab Wendy tõsist vaeva nägema, et päästa oma peret ning rõõmsameelset noort hinge mida ähvardab oht täiskasvanuks saada.

Drama, Fantasy


See on Behn ja Eliza Zeitlini nägemus klassikalisest Peter Pani loost.


Wendy ja tema kaksikvennad Douglas ja James elavad raudtee kõrval, kohviku peal. Kui Wendy oli alles väike, läks nende naabripoiss Thomas ühel päeval kaduma ja Wendy vaatas aknast, kuidas Thomas mööduvale rongile hüppas. Nüüd aastaid hiljem äratab ühel ööl neid poisi naer ja ka nemad hüppavad rongile, kus ootab neid üks poiss, kelle nimi on Peter. Kui nad on juba piisavalt kaua sõitnud, meelitab Peter nad vaguni lahtisele uksele seisma ja lükkab nad sillalt vette. Veest korjab neid üles tõre tüdruk, kuid üheskoos sõidavad nad saarele, kus kohtuvad veel teistegi lastega ning ka Thomasega, kes pole päevagi vanemaks saanud.


Siin on omamoodi Ema ja Buzzo ning isegi kapten Konkskäsi. Sellele klassikalisele loole on antud tumedam ja valusam tänapäevane sisu ja visuaal. Midagi “Kärbeste jumala” tüüpi koos hüljatud vanadekodu ja iseka Peteriga. 


Kui Zeitlini eelmine film - “Metsikud Lõunamaa asukad” oli üllatav oma uudsuses, siis siin oli rohkem õõvastavat ja ebameeldivat kui Bullerby laste suviseid põnevaid seiklusi, mida autor filmi eelses Q&A lubas. Kahjuks see polnud minu tüüpi lugu, või vähemalt ei olnud minu lapsepõlve seiklused sellised.


Julge ettevõtmine igatahes.

No comments:

Post a Comment