kaader filmist

kaader filmist

Saturday, November 28, 2020

Hillbilly Elegy

Film: Hillbilly Elegy (2020) Hinne: C Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt6772802/  

Film on tehtud J.D. Vance samanimelise raamatu põhjal, kus uuritakse tänapäevast Ameerika unelma tõelisust ja tüüpilise kesk-ameerika perekonna kolme põlvkonna elu. Lugu räägib perekonna noorim liige, Yale ülikooli juuratudeng, kes on sunnitud tagasi kodulinna minema.

Drama


Kui Hollywood teeb filmi hillbilly’dest/maakatest, siis on paar asja sellised, mis on pea kohustuslik - naistel on pikad, lokkis, kahused juuksed, elatakse tüüpilises äärelinna majas, mida ümbritseb aastate jooksul kogutud vanaraud, kodu on seest prügimägi ja vanemad on joodikud ja narkarid, lapsed püüavad end 100% muuta ja kodulinnast võimalikult kaugele saada, või siis on nad koopiad vanematest.

See film pole mingi erand.


J.D. Vance on raamatusse koondanud oma lapsepõlve ja nooruse, oma vanavanemate, ema, õe ja “sõprade” vead. Tüüpiline lugu, ei midagi mida pole varem juba räägitud. Isegi teostus pole midagi, mida varem pole pakutud. Seega, kuigi selle filmiga seostatakse juba paljusid Oscareid, oleks need puhtalt poliitiliselt korrektsed auhinnad, mitte millegi erilisega välja teenitud auhinnad.



No comments:

Post a Comment