kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 17, 2020

Isa

Film: The Father (2020)
Hinne: A
Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt10272386/ 

Mees keeldub oma tütre abist, mida vanemaks ta saab. Püüdes aru saada tema ümber toimuvatest muutustest, hakkab ta kahtlema oma lähedastes, oma enda mõistuses ja ka reaalsuses.
Drama

See on raske lugu, kohutav lugu, kuid samas nii reaalne lugu, sest kas me tahame või ei, siis varem või hiljem puutume me sellega kokku, kas kaudselt või liigagi isiklikult.

Dementsus on miski, mis hiilib ligi salaja ja keegi ei taha seda uskuda, et nende lähedased on kadumas või et nad ise on kadumas, et nende sisemist raamaturiiulit on tabanud maavärin ja vähehaaval kukuvad mälestusi täis raamatud riiulitelt maha, kuni jäävad vaid kõige alumise riiuli kõige vanemad raamatud. Ja kuigi me armastame iga asja lõppu panna rõhutamiseks sõna “Mäletad!” siis öelda seda neile, kes ei suuda mäletada ka asju, mis toimusid pool tundi tagasi on mõttetu.

Olivia Colman, Anthony Hopkins, Imogen Poots, Ruffus Sewell, Olivia Williams ja Mark Gatiss teevad suurepärast tööd, tuues seda lugu vaatajateni. Ilmselt on igaühel omad mälestused oma vanematega, seega võivad igaühel olla erinevad valusad hetked vaadates Anthonyt, kui ta püüab aru saada teda ümbritsevast, püüab esineda “uute” inimeste eest, esitleb oma tütart. 

Esialgselt on lugu kirjutatud teatritele ja see on olnud ka meie Teatrumi kavas aastal 2016, ning Danzumees on sellest ka kirjutanud.

Kuid film. See on valus ja raske lugu, kuid see on lugu millestki, millega me kõik kord kokku puutume, seega oleks hea selleks valmis olla.


No comments:

Post a Comment