kaader filmist

kaader filmist

Saturday, November 21, 2020

Minu veri ja luud voolavas galaktikas

Film: Kudakechiru Tokoro O Misete Ageru/ My Blood & Bones in a Flowing Galaxy (2020)
Hinne: B
Lühikokkuvõte: https://www.imdb.com/title/tt11840954/    

Hamada tundub olevat täiesti tavaline keskkooli õpilane. Ja ta tegelikult ongi tavaline, kuid tal on ka kõrgendatud vajadus õigluse ja kangelaslikkuse järele. Tema kalduvus tuleb esile eriti siis, kui ta näeb, et keskkooli esimese klassi õpilast, Hari, kiusatakse. Ta ei saa seda lihtsalt kõrvalt vaadata ja otsustab vahele astuda ning teda aidata. Tema abi võetakse vastu ja tüdrukule tundub ta olevat prints valgel hobusel. Seega pole ka ju mingi ime, et nad lähedaseks saavad
Drama, Adventure

Olen siiani vaadanud vaid jaapani multikaid, enamasti Gihili stuudio multikaid, kuid siiski on minu ettekujutus nende filmisest just nende kaudu. Minu veri ja luud voolavas galaktikas, on esimene film ja tahtmatult võrdlesin ma seda multikatega. Ning lisaks multikatele ka Webtooni koomiksitega.

Kuigi kokkuvõttes on juba öeldud, et noormehel on kõrgendatud õiglustunne ja ta asub kaitsma koolis kiusatavat tüdrukut, ning nad saavad lähedasteks, siis ei ole see lugu tegelikult nii lihtne. Siin on mitu kihti ja kõik ei ole nii nagu esimesel pilgul tundub. Kuigi lapsed on koolis julmad, lausa uskumatult julmad, ei ole nemad ainukesed kes Harile liiga teevad.

Hamada teeb omalt poolt mida suudab, et Hari elu kergemaks teha, kuid tahtmatult võib ta hoopis tema elu raskemaks teha. Hari unistab võimest UFOd alla tulistada ja üheskoos lubavad nad alati olla kellegi teise kangelane. Kuid siis läheb nende lugu väga halvaks … 

ja jõuab algusesse tagasi.

Nagu ma juba ütlesin, siin on mitu kihti ja kõik ei pruugi olla päris nii nagu näib. Hea lugu. Võibolla mitte kõige kergem vaadata ja kõigest ei pruugi aru saada kultuuriliste iseärasuste või harjunud ootuste pärast, kuid kui te teate jaapani multikaid, siis peab lihtsalt leppima, et tegelased ei reageeri kõige peale üle ainult multikates vaid ka filmides.


No comments:

Post a Comment