kaader filmist

kaader filmist

Monday, August 18, 2014

Palo Alto, CA

Film: Palo Alto, CA (2007)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Viimasel Tänupüha puhkuse õhtul mõistavad neli sõpra, kes on kõik ülikoolis esimese aasta tudengid, et nende väike kodulinn on neile tähtsam kui nad kunagi arvanud on.
Drama, Comedy

Alustame sellest, et ma plaanisin vaadata hoopis ühte teist Palo Altot, nimelt seda kus mängivad Emma Roberts ja James Franco (noh kuna eelmine film oli Felicity Jonesiga, siis järgmine võiks ju taas olla Emmaga :)), kuid sattusin vaatama hoopis Palo Alto, CA filmi ja kuni praeguse hetkeni, kui ma hakkasin kirjutama selle filmi arvustust, arvasin ma tõsiselt, et ma olin asjast valesti aru saanud ja et Palo Altos ei pidanudki olema Emma Robertsit. :). Ikka juhtub, eks siis järgmisena tuleb leida ka see õige Palo Alto variant.

Aga siis sellest teisest, varem tehtud Palo Alto filmist. Tore noortekomöödia. Selline täiskasvanuks saamise lugu.

Neli sõpra, kes on kõik esimest aastat kodust ära ülikoolis, veedavad oma Tänupüha nädalavahetuse viimast õhtut vanasse kooli sissemurdes. Väike turvamehe eest põgenemine ja istuvadki kõik kooli välisseina ääres, muljetavad veel vähe ning siis minnakse laiali – kes oma tüdruksõbra juurde, kes seksisemu juurde, kes lihtsalt koju, ning kes tagasi kooli, kuna ta on oma korbi mütsi käsitööklassi unustanud.

Kuid nii lihtsalt õhtu siiski ei lõppe.

Alec (Aaron Ashmore) jääb vahele turvale, kes on endine sama kooli õpilane, kes on samast ülikoolist, kus ka Alec käib aastase puhkuse võtnud. Kuid ta on ka samas korbis, kuhu Alec püüab saada, seega jätkavad nad õhtut koos savu tõmmates, arvutimänge mängides ja Anthony õe peikale peksa andes. Hommikul mõtleb Alec tõsiselt järgi, mis on tema eesmärgid, kui ta kooli tagasi läheb.

Patrick (Ben Savage) läheb koju, viib oma väikevenna Andrew (Connor Ross) peole ja siis läheb oma tüdruksõbra juurde. Kuid tüdruksõber pakib asju, et tagasi kooli minna, ning räägib soovist minna aastaks Euroopasse reisima, ilma temata, ning üleüldse ei ole nende suhtel mingit tulevikku. Seega läheb löödud Patrick tagasi sinna peole, kus ta väikeveli on, joob end täis, teeb oma margi täis ning scoorib koos vennaga peo kuumemad chikid.

Nolan (Johnny Lewis) jääb bussipeatusesse ootama öist bussi, kui ette sõidab koolibuss, roolis nende vana koolibussi juht. Juht on kui vana kiimas cupid, sest kui nad on juba tükk aega rääkinud Nolani ülikooli tüdrukutest ilmub ukse taha üks tütarlaps, Jamie (Autumn Reeser) ning bussijuht peaaegu lükkab need kaks kokku. Kui Nolan on end lombist üles korjanud ja Jamie ta lähemasse pesumajja viinud, et riided kuivatada, hakkavad nad rääkima ning avastavad, et käivad samas ülikoolis. Sedasi jätkub juttu kauemaks ning teel koju kõnnivad nad mööda sellest majast, kus Patrick pidutseb ning astuvad sisse ka mahajäetud majja, ning lõpuks katavad ühe elumaja hoovi vetsupaberiga ja hommikul hoovis ärgates kutsub Nolan Jamie samasse majja hommikusöögile.

Kamba neljas liige Ryan (Justin Mentell), ronib oma seksisemu rõdule. Audrey kutsub ta sisse, sest ta vanemad on kodust ära, kuid ta vanaema on kodus, ning vanaema (Eva Brent) jalutab loomulikult ka tuppa. Kuid noored on leidlikud. Kuid siis kõige tähtsam on selja taga, hakkab Audrey Ryani telefoni näppima, ning avastab, et ta on Ryani telefonis Seksika Keskkooli Chiki nime all, mitte Minu Üks ja Ainus. Ta vihastab, võtab Ryani auto ning läheb sõitma. Ryan on aga jäänud ilma transpordita. Taas kord ilmub välja vanaema, pakub oma autot, et minna Aurdeyd otsima, kuid loomulikult tuleb ta ka ise kaasa. Ja nii nad siis sõidavadki mööda öist linna. Satuvad Nolani ja Jamie peale, kui nood tühja majja hiilivad ning lähevad neile isegi järgi neid hirmutama. Kui nali on möödas, istuvad nad ise tühjas majas, räägivad ning vanaema kukub poole sõna pealt kokku. Hommikul ilmub ka Audrey haiglasse, kus Ryan tõdeb, et Audrey vanaema on fantastiline inimene, kuid Audreyga pole neil midagi ühist.

Selline andekalt kokku pandud naljakas noortefilm.

No comments:

Post a Comment