kaader filmist

kaader filmist

Friday, August 1, 2014

Galaktika Valvurid

Film: Guardians of the Galaxy (2014)
Hinne: B++
Filmi lühikokkuvõte: Seekordne linalugu viib Marveli kinouniversumi seekord kaugele kosmosesse, kus tahumatu seikleja Peter Quill (Chris Pratt) leiab end halastamatu inimjahi keskmest, olles varastanud müstilise, salapäraste võimetega kera, mida himustab võimukas kurikael Ronan (Lee Pace), kelle auahned plaanid seavad ohtu kogu maailmaruumi suhtelise stabiilsuse. Selleks, et Ronani haardest pääseda, peab Quill sõlmima hapra vaherahu nelja teineteisest kardinaalselt erineva lindpriiga, kelleks on tulirelvadest lugu pidav pesukaru (jah, pesukaru...) Rocket, välimuselt puuga sarnanev humanoid Groot (Vin Diesel), surmavalt ohtlik ja salapärane Gamora (Zoe Saldana) ning oma isiklikest kättemaksuplaanidest tiivustatud Hävitaja Drax (Dave Bautista). Kui aga Peterile saab selgeks müstilise kera tegelik jõud, peab ta tegema kõik endast oleneva, et see heidikute kamp ühtseks rusikaks liita ning Ronanile vastu hakata. Terve galaktika saatus on kaalukausil...
Action, Fantasy, Comedy

Galaktika Valvurid on üks suurepärane MARVELi üllitis.

Siin on nalja, plahvatusi, madinat, kiirust, pisarakiskumist, patriootliku soigumist, armsaid elukaid (eelkõige pean ma silmas üht teatud pesukaru) ning head muusikat.

Lisaks sellele kõigele heale natuke ka lisainfot.
Stan Leed nägite, onju? Nagu Hitchcockki ei lase ta vaatajatel otsida end kogu filmi jooksul vaid astub ekraanile ikka üsnagi alguses :).
 
Kui teile tundus, et te olite juba Benicio Del Toro mängitud Kollektorit varem näinud, siis teil oli õigus. Kollektor oli ka Thori Pimeduse maailma filmis.
 
Mulle tundus, et ma olin ka Djimon Hounsou mängitud Korathit juba varem näinud, kuid ei leidnud midagi selle kohta mingit infot.
 
Rocket ja Groot ( Vin Diesel ja Bradley Cooper) ei kohtunud üksteisega ennem, kui alles siis, kui nad läksid televisiooni filmi promoma. Ja reaalsuses on Bradley pikem kui Vin (küll ainult 2 cm, kuid ikkagi :)).

Veel üks pisiasi, mis seob seda filmi ja Thori Pimeduse maailma – Thori üht suurimatest pahadest, Malekith, kehastas Cristopher Eccleston, kunagine Dr. Who. Galaktika Valvurite üht pahadest, või siis pahalase käsilastest, Nebulat, mängib Karen Gillan, kes on uue Dr. Who kaaslane :).

Aga nüüd aitab nendest filmifriigi faktidest ja ma jätan teid muusikat kuulama, ning võite ise ette kujutada, kuidas Groot selle loo järgi tantsib :).

No comments:

Post a Comment