kaader filmist

kaader filmist

Monday, August 18, 2014

California Scheming

Film: California Scheming (2014)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Malibu, California. Chloe (Gia Mantegna) on teismeline tüdruk, kes leiab rannast haavatud kajaka ning kutsub kaks poissi end aitama. Poisid tõmmatakse kiiresti selle atraktiivse tüdruku võrku, ning nad on valmis tegema tema jaoks mida iganes. Üks poistest kohtub teise tüdrukuga, ning selle peale tõstab Chloe oma võrgutusmängu panuseid veelgi. Kuid kui kaugele Chloe neid oma mänguga viib, ning kui kaugel on liiga kaugel?
Thriller

Mäletate filmi Bling Ring?

Vot see on ka umbes samasugune lugu igavlevatest teismelistest.

Chloe on koos emaga juba teab mitmendat korda kolinud, seekord siis New Yorgist Malibusse. Tal on igav ning ema on taas koos oma uue kallimaga/reisil/paariks päevaks ära. Ta on väga osav manipulaator, ning kas siis ta ise või oma sõprade abiga suudab ta oma vaenlaste elu põrguks teha.

Kuid seekord on ta siis leidnud haavatud kajaka, ning poisid – Jason (Spencer Daniels) ja Nick (Devon Werkheiser), kes on valmis teda aitama kajakat päästa. Ta on hetkeks rahul, tal on uus lemmik, tal on kaks austajat, kellega koos erinevaid tablette manustada, rannas supelda/suudelda/filmida …
 
Kuid siis ilmub neljas – Hillary (Rachel Seferth), muutub mäng. Hillarygi on alles hiljuti Malibusse tulnud oma sugulaste juurde peale oma ema surma. Ning nüüd ühtäkki hakkab Chloe poisse kohe väga pidevalt enda juures vajama. Või siis on tal suva mida nad teevad. Siis ostab ta uhke auto ja viib Hillary poodlema ning prooviesinemisele ja lõikab talle uue soengu ja üleüldse on ta parim sõbranna. Hillary ei oska midagi halba arvata, ta usub veel inimeste headusesse.

Nickile meeldib Hillary ning ta pole enam niiväga valmis hüppama, kui Chloe seda käsib, kuid kui Chloe neid kõiki nelja viib välja toredale sõidule, lähevad nad kõik kaasa.


Minnakse kellegi rikka inimese majja, et seal siis mööblit ümber tõsta ning natuke lõbutseda, kuid mitte midagi lõhkuda või varastada.

Nali aga kaotab oma mõtte, kui Chloe Jasoniga armatsema hakkab ning Chloe ja Nick majast hirmunud lapsed ning lapsehoidja leiavad.

Nüüd aga alles ilmub Chloe, kelle iidolid on sarimõrvar ja teismelisest seksistaar, tõeline pale. Ta paljastab Hillarile oma tegeliku plaani ning poisid, eriti Jason, täidavad Chloe plaani nagu kuulekad kutsikad. Nick ei ole küll toimuvaga nõus, kuid samas ei tee ta ka midagi et asju muuta.

Mida teevad vanemad – vanemad kes on ekraanil enamasti varjus, on kas reisil armukesega, hõivatud oma viimase TVsarja läbikukkumisega, või siis loevad koolist väljavisatud võsukesele sõnu peale, et nende pere on juba neljandat põlvkonda järjest samas erakoolis käinud, ning ka tema jätkab seal koolis käimist, isegi kui nad peavad direktorile selle eest maksma. Ühesõnaga on vanemad üsnagi pimeduses sellest, mida lapsed tegelikult teevad.

See on õõvastav lugu. Kas tõesti on tänapäeva noortel ja rikastel nii igav, et igavuse peletamiseks hakatakse mängima väga julmi mänge? Ma loodan, et see polnud kirjutatud mõne tõesti sündinud loo põhjal. Kuid näitlejad on noored andekad inimesed.

No comments:

Post a Comment