kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 16, 2012

Metsik graatsia

Film: Savage Grace (2007)
Filmi vaatamise põhjus: Eddie Redmayne ja filmi sisu
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Tõesti sündinud lugu ilusast ja karismaatilisest naisest Barbara Daly, kes abiellus ülespoole Brooks Baekelandiga, Bakelite plastmassi pärijaga. Nende ainud laps on mehe silmis täielik ebaõnnestumine, ning mida suuremaks poiss kasvab, saab ta üha lähedasemaks oma üksildase emaga, ning siit saabki tragöödia oma alguse.
Film on ekraniseering Barbara Daly mõrvast šokeerivast, mis toimus ühes Londoni linnakorteris, reedel 17. Novembril 1972. See kohutav kuritegu lõi laineid mõlemail poole Atlandi ookeanit ning jääb endiselt üheks kõige meeldejäävamaks Ameerika tragöödiaks …


Miks ma selle filmi üldse tõmbasin ja vaatama hakkasin – esiteks Eddie Redmayne … noor inglise näitleja, kes tundub olevat teel suuremate rollide poole. Praegu võib teda näha ETV’s näidatavas miniseriaalis Taevasambad ja peatsel jõuab kinno Minu nädal Marilyniga. Ja siis muidugi see sisu. Lugedes IMDB kokkuvõtet, ootasin et filmis on draamat ja verd ja kriminaalsed põnevust, et kes tappis, kuidas tappis jne. Tegelikult oleks pidanud lugema selle naisterahva kohta eelnevalt Wikipediast ja siis oleks ka filmist paremini aru saanud.
Aga ilma tagapõhja teadmata jäi mul filmist selline mulje, et inimesed kellel on liiga palju raha ei oska oma eluga midagi peale hakata. Seega, selleks et päevad liiga igavad ei oleks hakatakse siis skandaale korraldama, mõnuaineid kasutama, armukesi pidama, enesetapu katseid korraldama, tasapisi hulluks minema, intsest ning punkti paneb i’le ju kõige paremini see, kui poeg tapab ema.
Et siis oli selline OMG film, kus miski pole püha ja kui sa taustalugu ei tea, siis jääb väga paljugi arusaamatuks.

No comments:

Post a Comment