kaader filmist

kaader filmist

Friday, January 27, 2012

Järeltulijad

Film: The Descendants (2011)
Filmi vaatamise põhjus: George Clooney
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Oscari-võitja Alexander Payne ("Külili") jutustab Havail aset leidva, vahetevahel humoorika, teinekord traagilise loo mehest nimega Matt King (George Clooney). Matt on töösse uppunud ükskõikne abikaasa ja kahe tütre isa, kes on sunnitud oma elu põhjalikult ümber hindama pärast seda, kui tema naine paadiõnnetuse tagajärjel raskelt vigastatuna haiglasse satub. Korraga peab end "varuvanemaks" nimetav mees tegelema kahe teismelisega, kellest ta mitte midagi ei tea. Samal ajal ootab terve suguvõsa tema otsust seoses tohutu äritehinguga, kus Mattist sõltub, kas müüakse maha imekaunis maatükk, mille nende kauged esivanemad neile pärandasid.


George Clooney tuntud headuses – tegelikult paremgi veel. Aga parem kui Clooney olid need tüdrukud, kes mängisid ta tütreid (Shailene Woodley ja Amara Miller), tegelikult ka!
Raske teema, kuid teema millest ei saa mööda vaadata – see on ju nii tavaline, et pered tänapäeval on lahku kasvanud, noored kasutavad mõnuaineid ja suhtuvad väga üleolevalt oma vanematesse ning teistesse vanematesse inimestesse, täiskasvanud upuvad töösse ja unustavad oma lapsed ühe vanema kasvatada, selleks et oma elu natukenegi veel huvitavaks muuta, otsitakse adrenaliini ohtlikest spordialadest, ning viimanegi imeilus looduslik koht püütakse muuta kaubanduskeskuseks või turismiobjektiks. Kas selleks, et aru saada, kui vale see kõik on, on tõesti vaja äratuskella kellegi lähedase surma näol? Maailmas, kus meid enam mitte miski ei üllata – ilmselt küll.
Kõige selle tõsise sisse on pandud ka mõned naljakad kohad, vastasel juhul muutuks see film ikka vääääga masendavaks.
Kas ta tõesti on Oscari film?  Pannes ta teiste kandidaatide kõrvale – jah on küll.
Kas tasub vaadata? Ikka.

No comments:

Post a Comment