kaader filmist

kaader filmist

Monday, December 21, 2015

Paan: Reis Eikunagimaale



Film: Pan (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Peeter (Levi Miller) on üleannetu 12-aastane poiss, kes on parandamatult mässumeelne. Trööstitus Londoni orbudekodus, kus ta on kogu elu elanud, ei peeta sellistest omadustest sugugi lugu. Ühel imelisel ööl haaratakse Peeter orbudekodust kaasa ja lennutatakse fantastilisse piraate, sõdalasi ja haldjaid täis maailma nimega Eikunagimaa.

Seal satub ta imelistesse seiklustesse ning võitleb elu ja surma peale, püüdes samal ajal leida vastust saladusele, miks ema ta kunagi orbudekodusse jättis ja milline on tema koht sellel imelisel maal. Koos sõdalase Tiigerliilia (Rooney Mara) ja uue sõbra James Konkskäega (Garrett Hedlund) peab Peeter alistama armutu mereröövli Musthabeme (Hugh Jackman), et päästa Eikunagimaa ja saada kangelaseks, keda tuntakse igavesti Peeter Paanina.
Adventure, Comedy
 
Et siis üks järjekordne Peter Paani versioon, või siis õigemini versioon sellest, kuidas sai Peterist Peter Paan ja kuidas ta kohtus Kapten Konksuga.

Mõte on päris hea, visuaal täitsa kobe, kuid sisu oli üsnagi jabur. Ma näiteks ei mõistnud, mis mõte oli selle Nirvana laulul. Kas mingil filmimise hetkel oli idee teha sellest midagi Mouline Rouge taolist, kuid pärast ühte laulu sai entusiasm otsa? Ja miks pidi Blackbeard hävitama kõik haldjad kui ta vajas igaveseks nooruseks nende tolmu? Ning millisel hetkel siis jookseb must kass Konksu ja Peteri vahelt läbi, kui nad selle filmi lõpuks nii suured sõbrad olid?
 
Filmi visuaal oli suurepärane ja Garret Hedlundi häält on nii mõnus kuulata, kuid ülejäänud … jama.

No comments:

Post a Comment