kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, December 9, 2015

Kidnapping Mr. Heineken



Film: Kidnapping Mr. Heineken (2015)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Lugu sellest, kuidas planeeriti, läbi viidi, positiivse tulemusega ning vältimatu läbikukkumisega tegeleti kui rööviti õlle suurkuju Alfred „Freddy“ Heineken, mille tulemusel maksti suurim lunaraha, mis kunagi on üksikisiku röövlitele makstud.
Action, Crime, Drama

Mis siis selle filmi kohta öelda – see oli lugu sellest, kuidas neli Hollandlast (kaks Austraalast (Sam Worthington, Ryan Kwanten), üks Brit (Jim Strugess) ja üks Hollandlane (Mark van Eeuwen) :) ) kaotavad majandusraskustesse sattudes oma ehitusäri, ei saa pangast lisalaenu ning satuvad vangi, kui nad püüavad oma majast välja lüüa ninna kolinud punkareid ja muid elunautijaid, kes ei kavates neile kunagi üüri maksta. Kui nad siis vanglast välja saavad, saab üks mees teada, et ta naine on rase, naise isa õiendab tema venna kallal, et ta peab olema tänulik Heniekenile, sest tänu tema makstud palgale on nad üles kasvanud.

Seega, uue aasta ööl, kui neli sõpra traditsiooniliselt sõidavad paadiga mööda Amsterdami kanaleid, tuleb üks meestest – Cor Van Hout – välja ideega röövida keegi kellel on palju raha ja küsida palju lunaraha. Esialgu naeravad kõik, kuid siis hakkab idee tasapisi tõsisemaks muutuma, plaanid selgemaks saama, vajalikud asjad saavad muretsetud, ruumid ehitatud, kuid raha on ikka puudu. Teatavasti kui tahetakse teha raha peab sul olema raha, seda isegi sel juhul kui sa planeerid kedagi röövida. Seega, enne kui minnakse tõelise sihtmärgi järi, röövitakse üks kast raha.

Kui siis lõpuks on Freddy Heineken (Anthony Hopkins) ja tema autojuht (David Dencik) röövitud ja toimetatud nende hoidmiseks mõeldud ruumidesse, ei olegi muud vaja kui viia lunarahakiri politsei postkasti ja oodata, kuni saadetakse teade, et raha on olemas.

Meedia kihab röövimisest, sest üks taksojuht nägi röövi pealt ja seega jõudis sõna sellest meediasse väga ruttu. Ühel hetkel meenub röövijatele, et kui nad tegid lunaraha kirjast koopia (et olla kindel, et kirjale ei jäänud kellegi sõrmejälgi), unustasid nad originaali paljundusmasinasse. Nende õnneks polnud seda keegi avastanud.

Mööduvad päevad, nädalad, Heineken soovib oma kongi muusika muutmist, raamatuid lugemiseks, menüü muutust, tema autojuhi tervis pole stressi tõttu kõige parem … ja siis lõpuks, kui on möödas pea kaks kuud tuleb lõpuks sõnum raha kohta.

Ka raha üleandmine on omaette ooper. Üks auto, juht, raha, telefonikõned, autovahetused, raha sillalt alla viskamine, raha matmine, ratastega koju sõit. Nad oleks võib-olla isegi puhtalt pääsenud, kui nad poleks oma enda lolluse ja usaldamatuse pärast vigu teinud ja vahele jäänud. Nagu Haineken isegi ütles – Sul võib olla kas palju raha või palju sõpru, mõlemat korraga ei saa.

Heinekeni röövimisest on varemgi filmi tehtud, nimelt 2011 The heineken Kidnapping ja siis oli Heinekeni osas Rudger Hauer.

No comments:

Post a Comment