kaader filmist

kaader filmist

Thursday, November 28, 2013

Siiras meelitus

Film: The Grand Seduction (2013)
Vaatamise/valimise põhjus: PÖFF ja Taylor Kitsch
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: Asendades Québeci kaluriküla veidra võlu Newfoundlandi väikese rannakogukonna karmi iluga, jälgib „Siiras meelitus” seda, kui kaugele võib provintsirahvas minna selleks, et võluda ära suurlinnast tulnud külaline. Nagu paljud teisedki, keda mõjutas kalatööstuse kokkuvarisemine, on kunagise jõuka asunduse elanikud sunnitud otsima tööd suurlinnast või, mis veelgi hullem, anuma valitsuselt toimetulekutoetust. Nende tulevik näib võtvat heledamaid toone, kui üks plastitööstur teeb ettepaneku linnakesse tootmistsehh rajada. Paraku selgub, et selleks sõlmitava lepingu järgi tuleb kogukonna vajaduste rahuldamiseks võtta tööle pidevalt kohal viibiv arst.
Comedy, Tourist attraction

Tegemist on ühe väga hea komöödiaga linnakesest/külast/sadamast, kus kohalikud on valmis nii mõnekski veidruseks, vaid selle nimel, et nad saaksid taas tööd ja linnake ei jookseks inimestest tühjaks.

Esialgu ma arvasin, et tegemist on umbes nagu filmiga Lagaan: Once Upona Time in India, kus külake õppis kriketit mängima, et nad ei peaks järgnevad aastad makse maksma – ausalt, isegi peale seda kui ma olin 4 tundi vaadanud kuidas neile õpetatakse kiriketi reegleid ja kuidas nad seda mängivad, ei saanud ma ikkagi mängust aru, aga see selleks, muusika seal filmis on hea – kuid ei olnud kriketit õpetav film.

Pigem võiks seda filmi võrrelda selliste filmidega nagu Liigaasta või Decoy Bride, mis on mõlemad head reklaamfilmid tulevastele turistidele, sest ka see film oli täis maalilisi vaateid ja kohalike sõbralikust ja nutikust, ennekõike nutikust (silmapaistev mõistus ja taiplikus, taiplikus :)).

Tore film oli ja head näitlejad ka. Peaosas on Brendan Gleeson (Domhnall Gleesoni isa, keda hiljuti nägime filmis Ainult aja küsimus, koos on nad olnud Harry Potteris), siis Taylor Kitsch (John Carter, Battleship, Savages) ja Gordon Pinsent (Pillars of the earth) – need kolm olid võrratud, lihtsalt võrratud.

Ühesõnaga hea, kerge ja ilusa loodusega komöödia.

No comments:

Post a Comment