kaader filmist

kaader filmist

Friday, November 15, 2013

Advokaat

Film: The Counselor (2013)
Vaatamise põhjus: Väga hea treiler on ja lisaks ka head näitlejad
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: ADVOKAAT on Sir Ridley Scotti lavastatud pingeline põnevusfilm edukast juristist, kes otsustab proovida kätt narkoäris, andmata endale aru tagajärgedest, mida selline valik kaasa toob.
Action, Criminal, Drama, Horror

VÕIMAS!!!
 
Tõsiselt võimas film. See oli lugu etturist suures ja väga julmas mängus. Tegelikult ka oli tegu ühe väga julma looga. Kuid samas kui ma mõtlema hakkan, siis meenub üks teine narkoäri film, mis oli küll helgemas ja naljakamas toonis tehtud, kuid tegelikult oli ka selle filmi sisu väga julm, ning ka pildiliselt väga julm. Loomulikult mõtlen ma eelmise aasta filmi Metslased.

Kuid Advokaat oli algusest peale kaasahaarav ja inimtaluvuse piire kompav. Kõik peategelased – välja arvatud advokaat – olid üksteise „sõbrad“ ja suurimad konkurendid ja nende kõigi taga olid veelgi suuremad niiditõmbajad, ning sellest segasest mängust sai elusana väljuda vaid üks. Kõik teised nende ümber olid vaid möödapääsmatud inimohvrid.

Ma olen varemgi rääkinud snuff filmidest – filmist kus filmitakse reaalset tapmist –siis nüüd räägiti sellest ka siin filmis. Tõsi ta on, et kõik need pantvangide ja uskamatute hukkamised, mida on filmitud on ju ka snuff filmid, kuid kunagi pole neist varem räägitud kui meelelahutusest. Tõsi, seekord ei näidatud hukkamist, vastupidiselt Metslastele, kuid vihjeid oli piisavalt, et üks film sai ilmselt ühest peategelastest tehtud. Eks seal oli ka teisi peakaotamisi … kuid siiski polnud see kõige hullem visuaalselt, lihtsalt kuna eelnevalt on olnud juttu, mismoodi need situatsioonid tavaliselt lõppevad, siis vaataja oma fantaasia teeb loo võikaks.

Ja nii ta siis ongi, võigas kuid võimas film. Näitlejad on fantastilise - Michael Fassbender (Häbi), perekond Bardem (Javier Bardem ja Penelope Cruz (Vicky Cristina Barcelona)), Brad Pitt (Vääritud tõprad), Cameron Diaz (Mask), Toby Kebbell (RocknRolla), Natalie Dormer (Tudorid) ja Goran Visnijc (ER).

Filmis oli ka väga hea muusika, kuid seda lugu, mida te kuulete treileris filmis pole, seega lisame selle siia lõppu:


1 comment:

  1. Huvitav lugemine.
    Tahaksin sinult ühte asja küsida selle filmi kohta: millest see film räägib? Siiani ei ole keegi suutnud seda seletada, kaasaarvatud filmi lavastaja ise. Ootan huviga teie mõtteid!

    ReplyDelete