kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 4, 2013

Ain't Them Bodies Saints

Film: Ain't Them Bodies Saints (2013)
Vaatamise põhjus: polegi põhjust, tundus huvitav
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: See on lugu lindpriist, kes on põgenenud vanglast, ning on teel ühest Texase otsast teise, et kohtuda taas oma naisega ja tütrega, keda ta pole veel näinud.
Crime, Drama, Romance

Ma ei suuda meenutada, miks ma selle filmi endale vaadatavate filmide nimekirja panin, ju siis tundus see sisu ja treiler huvitav. Kuid tegu oli ühe tõsise festivaliliku filmiga.

Kaks noort, alustavad kooselu, raha saamiseks röövitakse kedagi/midagi, põgenetakse politsei eest  mahajäetud majja, kus nende kolmas kaaslane maha lastakse ja neiu tulistab ühte politseinikest. Et neiu vangi ei läheks, võtab süü omaks ta noormees ja tulevase lapse isa.

Aastad mööduvad, laps sünnib, isa saadab vanglast iga päev kirju … kuni ühel päeval ta põgeneb. Ema lapsega elab vaikses külas, tema ja lapseisa kasuisa kõrval majas ning seesama politseinik, keda neiu tulistas, tunneb õrnemaid tundeid nii ema kui lapse suhtes.

Kui sõna jõuan neiuni, et mees on vanglast väljas ja ka juba linna jõudnud, jätab ta kasuisa kätte kirja, kus ta palub meest end ja nende tütart mitte üles otsida, sest see tähendaks seda, et mees saadakse kätte ja ta rikuks sellega ka tütre tuleviku.

Kuid lisaks politseile otsivad meest ka muud inimesed, kes ei taha teda mitte vangi tagasi viia vaid pigem tema pead.

Järgnevadki mõningat tulistamised, mõningad surmad … kas lõpp on õnnelik või mitte jääb vaataja otsustada.

Peategelased on tugevad näitlejad – Rooney Mara ( Lõhetatoveeringuga tüdruk, Kõrvalmõjud), Casey Affleck (kui ta vend valib alati kassahitte, siis Casey alati festivali filme) ja Keith Carradine (Dexter, Damages), kuid tegu on ikkagi väikse eelarvega indi filmiga.

No comments:

Post a Comment