kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, December 30, 2014

Seitsmes poeg


Film: Seventh Son (2014)
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Müstilise ordu viimane järelejäänud rüütel meister Gregory (Jeff Bridges) otsib oraaklite poolt ettekuulutatud enneolematute võimetega kangelast – viimast Seitsmendat Poega (Ben Barnes). Koos oma lõpututes lahingutes karastunud mentoriga asub talusulase rahulikust elust eemale kistud noor sangar katsumusterohkele teekonnale. Kartmatute sõdalaste eesmärgiks on kukutada koletislik pimedusekuninganna emand Malkin (Julianne Moore) ning tema maagiliste mõrtsukate armee.
Action, Fantasy

Selle filmi tegemiseks on inspiratsioon saadud Joseph Delaney sarjast The LastAprentice / Wardstone Chronicles. Niipalju kui ma olen kuulnud nendelt inimestelt, kes on raamatuid lugenud, on tegu tõesti vaid inspiratsiooniga, mitte raamatu ekraniseeringuga.

See film on selline tüüpiline suure raamatusarja ekraanile toomine – film pole ju iseenesest paha, kuid kogu aeg on selline tunne et miski on nagu puudu, nagu hüppaks lugu liiga kiirelt ühest kohast teise, et kui teaks lugu, mille põhjal on film tehtud, saaks filmist hoopis parema/halvema  kogemuse. Üheks asjaks on sellest filmist kasu – see võib tekitada huvi see inspiratsiooniallikas kätte võtta ja kõik 13+ raamatut läbi lugeda.

Kuid taas kord oli siis üks fantaasiafilm, kuhu oli kokku kogutud hulk tugevaid ja tuntud näitlejaid (Kit Haringron, Julianne Moore, Jeff Bridges, Alicia Vikander, Djimon Hounsou ja Ben Barnes) kuid sellest siiski ei piisa, kahjuks, et teha ühest imelikust seiklusfilmist eepilist seiklusfilmi.

No comments:

Post a Comment