kaader filmist

kaader filmist

Friday, December 12, 2014

Hectori Õnneotsingud


Film: Hector and the Search for Happiness (2014)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Hector (Simon Pegg) on veidrikust psühhiaater, kes on oma näiliselt ilusast, kuid monotoonsest elust surmani tüdinenud. Ta tunnistab oma kauaaegsele tüdruksõbrale Clarale (Rosamund Pike), et tunneb end petisena, sest nägemata ise tõelist elu kogu selle mitmekesisuses, on ta nõuandjaks oma patsientidele, suutmata neid kübetki õnnelikumaks muuta. Niisiis otsustab Hector teha midagi, mida keegi temast ei ootaks. Pakatades muretust vaprusest ja lapsemeelsest uudishimust asub ta üksinda teekonnale maailma kõige erinevamatesse paikadesse, eesmärgiga leida see salapärane Tõelise Õnne valem. Muidugi tipneb too seiklusi, huumorit ja uusi tutvusi täis teekond ootamatult naljakate ning põhjapanevate tagajärgedega.
Drama, Romace, Adventure
Ma ausalt arvasin, et tegemist on taas kord ühe üdini positiivse ja aastalõpu heatuju filmiga, nagu oli eelmine aasta Walter Mitty salajane elu. No uvõ, ei olnud. 

Film on tehtud Francois Lelordi samanimelise raamatu ainetel.

Siin on rohkem draamat kui komöödiat, kuid seiklustest puudust ei tule. On ka palju erinevaid võimalikke ja võimatuid õnnevalemeid, kuid kõige tähtsam on ikka see, et meil kõigil on kohustus olla õnnelikud, kuidas aga õnnelik olla, peab iga üks enda jaoks ise avastama.

Et siis jah, hea film, kuid … midagi jäi puudu, et olla üks positiivne film, mis paneks vaatajad entusiastlikult oma elule otsa vaatama, mõrasid leidma ja mõistma, et kui muuta natuke siit ja lisada natuke sealt, on ka nende elu palju rohkem õnneliku poolel.



 






No comments:

Post a Comment