kaader filmist

kaader filmist

Sunday, December 7, 2014

Kolm sammu taevast kõrgemal/Tres metros sobre el cielo


Film: Tres metros sobre el cielo (2010)
Hinne: B+
Filmi lühikokkuvõte: See on lugu kahest noorest inimesest, kes kuuluvad erinevatesse maailmadesse. See on võimatu armastuse kroonika, mis tundub võimatuna kuid liikudes meeletu kiirusega kogevad noores siiski oma elu esimest tõelist armastust. Babi on kõrgema keskklassi tüdruk, keda on kasvatatud headuses ning süütuses. Hache on mässaja, impulsiivne, ning tagajärgedeta elav nooruk, kellel on kalduvus riskidele ning ohtudele ja ta on alatasa hõivatud illegaalsetes motovõistluste ning kaklustes ning tema piirid on väljapoole tavaarusaami.
Drama, Romace, YA

Ma sattusin selle filmi peale, kuna üks filmifriik mainis seda kui vaatamistväärt filmi ja seega tekkis mul huvi. Tegemist on siis Federico Moccia 1992 aasta samanimelise (Kolm sammu taevastkõrgemal) romaani põhjal (Itaalia kirjanik, Hispaania film, ei ole tõlgitud ei inglise ega ka eesti keelde) vändatud filmiga.

Lugu on klassika. Kohtuvad kaks noort, kes ei tohiks kohtuda. Tüdruk on erakoolist, rikkast perest, poiss on mässaja, kakleja, probleemidega perest.

Babi (Maria Valverde) ja Hache (Mario Casas) kohtuvad päeval kui Hache on olnud kohtus, kuna ta on jõhkralt läbi peksnud oma majanaabri (kes on Hache ema armuke, kuid ta isa seda ei tea). Esimest korda näeb Hatche Babit korraks autost, kuid õhtul satuvad nad samale peole, ning pärast peo äkilist lõppu ja taas kord Hache kaklust, viib ta siiski Babi koju.

Babi on vihane ja solvunud, ning kui siis järgmine päev vanemad küsivad, ega Babi ei tea midagi kakluse ja varguse kohta peol, tunnistab Babi, et süüdi oli Hache ja tema kamp.

Kui Hatche sellest kuuleb, lubab ta, et Babi ei tunnista tema vastu kohtus, sest selleks ajaks on Babi temasse nii armunud, et ta ei kujuta ettegi, et võiks tema vastu tunnistada. Babi ei usu teda, kuid Hache on järjekindel. Ja nii nende romants alguse saabki. Ühised peod, mootorratta võistlused, rannapuhkused koolipäeval, mahajäetud rannamajja sissemurdmine.

Kui kevad läbi saab ja kohtupäev üha ligemale jõuab on Babi juba nii ülepea kaela sees, et ta keeldub tunnistuste andmisest. Kuigi Babi ema on tütre suhtest mässajaga ahastuses, on Babi isa tütre poolt ja kiidab nende suhte heaks. Kui siis aga Babi sünnipäeval läheb Hache kätega kallale naabripoisile, kes kogemata Babi kleidile veini kallab …

Samal ajal on toimumas mottorrata võistlus, kus osaleb ka Hache parim sõber ja nõbu, Pollo (Alvaro Cervantes) ning Hache on lubanud võistlust vaatama minna, kuid sünnipäeva ja kakluse käigus ta unustas oma lubaduse, seega kui Katina (Marina Salas) (Babi sõbranna ja Pollo tüdruk) helistab, tormab Hache kohale. Selle šoki ja leina küüsis olles plahvatab Hache Babi peale ning lööb teda …

Babi keeldub Hachega rääkimast ning hakkab käima hoopis oma naabripoisiga ning Hache otsustab mingiks ajaks ära Londonisse minna.

Tõsine klassikaline noorte armastusromaan, ilusate näitlejate ja romantikast ning põnevusest nõretava looga. Hea film.

Edasi läheb lugu filmis Ma tahan sind.

No comments:

Post a Comment