kaader filmist

kaader filmist

Friday, April 26, 2013

New Yorgi varjus

Film: The Place Beyond the Pines  (2012)
Vaatamise põhjus: Ryan ja Bradley
Hinne: B ++
Filmi lühikokkuvõte: Eraklik ja salapärane Luke (Ryan Gosling) on motokaskadöör, kes liigub rändtivoliga linnast linna. Läbisõidul New Yorgi lähedal asuvast linnakesest nimega Schenectady (filmi ingliskeelne pealkiri viitab linna indiaanikeelsele nimele) võtab ta ühendust kunagise kallima Rominaga (Eva Mendes) ning saab teada, et naine on vahepeal toonud ilmale tema poja. Mees otsustab seepeale rändurieluga lõpparve teha ning asub tööle mehaanikuna autoremonditöökojas, mille omanik leiab Luke´i motoannetele rakendust ohtlikus pangaröövide skeemis. On vaid aja küsimus, millal Luke seadusega pahuksisse satub.

Avery Cross (Bradley Cooper) on karjäärihimuline algaja politseinik ja värske pereisa, kellel on raskusi tasakaalu leidmisega töö- ja perekonnaelu vahel. Saatus viib ta kokku Luke´iga ning selle kohtumise tagajärjed muudavad radikaalselt mõlema mehe elu ja avaldavad mõju ka järeltulevatele põlvedele.

Kõik mida me elus teeme, ka väikseimad otsused, võivad muuta meie edasist elu. Ja sellist asja nagu kokkusattumus või juhus pole olemas, kõigel on põhjus ja tagajärg.

Selles filmis on kaks lugu, esiteks Luke lugu, siis kohtub ta hetkeks Averyga ja edasi läheb juba Avery lugu. Mõlemad mehed peavad oma elus väga tähtsaid otsuseid tegema, mõlemail on ühevanused pojad. Isade otsused mõjutavad ka nende poegade tulevikku. Kas rikkas kuid lahutatud peres kasvab parem laps kui vaeses kuid ühtehoidvas, kasuvanemaga peres? Kas isade minevik mõjutab ka laste tuleviku?

Luke osa filmist meenutas mulle üht teist hiljuti nähtud pangaröövli fimi, nimelt filmi Edwin Boyd.

Ja kui te mõtlete, et kus te olete näinud neid noori näitlejaid, kes mängivad poegasid, siis AJ (Emory Cohen) on tuntud seriaalis Smash ja Jason (Dane DeHaan) on filmist Videopäevikud.

Raske kuid hea film.

Ja veelkord, kokkusattumusi pole olemas, kõigel on põhjus ja tagajärg!

No comments:

Post a Comment