kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, April 23, 2013

Samsara

Film: Samsara (2011)
Filmi vaatamise põhjus: soov saada visuaalset elamust
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: "Samsara" tähendab sanskriti keeles elu lõputut ringkäiku, taassündi. Samsara – see on igavikuline eluring, mis seob kõiki olendeid siin ilma peal. Selle tabamatu ühisosa leidmine nii inimkonna kui ka seda ümbritseva looduskeskkonna vahel ongi kannustanud SAMSARA autoreid pühenduma aastatepikkusele rännakule mööda maailma, et püüda filmilindile seda kõige olulisemat - seda, mis on silmale nähtamatu.

Ilma kaadritaguste seletavate kommentaarideta linateos haarab publiku kaasa ainuüksi oma lummava pildikeele ja muusikaga, mis sulanduvad ühtseks meeliülendavaks tervikuks ning toovad vaatajateni mosaiikse läbilõike meid ümbritseva maailma hingamisest ja kulgemisest.

See ainulaadne linateos on üles võetud tänapäeval haruharva kasutatavale 70mm filmilindile, mis tagab tänu kõrgele resolutsioonile erilise pilditeravuse ja kontrastsuse ning manab ekraanile rikkaliku värvipaleti, iga kaader peentest nüanssidest pakatamas. Hunnitu operaatoritööga SAMSARA pakub erakordseid loodusvaateid ning viib meid suurlinnade närvilisest rabelusest mägede tipus asuvate templite pühalikku õndsusesse, laastatud katastroofipiirkondadesse ja trööstitutele tööstusmaastikele. Need on võimsad ja ülevad, kohati isegi hingematvad kaadrid, mis toovad meieni inimelu selle ilus ja valus ning tuletavad meelde kuivõrd aukartust äratav ja imetlusväärne on maailm me ümber. 



Maailm on üks kohutavalt kaunis paik. Loodus on loonud ilu ja inimesed on loonud õudust, kuid loodus on ulatanud oma abistava käe õuduse loomisel, kui tal selleks võimalus on olnud. Kuid sellele vaatamata on maailm üks kaunis paik, tuleb lihtsalt osata seda ilu, selle õuduse seas näha. Ja üks liikumapanevaid jõudusid siin ilmas on usk. Oskaja inimese käes on usk üks vägagi ohtlik relv.

Samsara on vägagi visuaalne film, mida tuleb vaadata suurel ekraanil!

No comments:

Post a Comment