kaader filmist

kaader filmist

Monday, April 15, 2013

Transs

Film: Trance (2013)
Vaatamise põhjus: trailer
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: Mainekas oksjonifirmas töötav Simon (James McAvoy) kistakse hulljulgesse kunstiröövi, mille käigus läheb kaotsi ülihinnaline maal. Röövi korraldanud kurjategijad eesotsas karismaatilise Franckiga (Vincent Cassel) ei kavatse aga asjade taolise käiguga leppida ning mälukaotuse all kannatav Simon saadetakse hüpnoterapeut Elizabethi (Rosario Dawson) jutule, lootuses, et viimane aitaks mehe mälus sobrades maali asukoha välja selgitada.
Peatselt hakkavad piirjooned reaalsuse, hüpnoosi, kire ja surmaohu vahel hägustuma ning panused kasvavad kiiremini, kui keegi asjaosalistest oleks osanud oodata...

Alustame sellest, et tegu on Danny Boyle filmiga, fakt, mille mina olin filmi alguseks unustanud, kuid mis meenus mulle filmi lõputiitritega. Seega oli tegemist ühe vägagi hästi tehtud, kiiresti ja sujuvalt jooksva filmiga, väga hea näitlejatööga ja ülihuvitava sisuga.
Kolmas film siis juba sellel aastal, kus tuleb filmi tegevust tähelepanelikult jälgida algusest saati, sest muidu võib mõni tähtis fakt tähelepanemata jääda (esimesed kaks Patune kirg ja Kõrvalmõjud).

Tõsi ta ju on, et tegelikult reedab filmi treiler ära filmi lõpplahenduse, kuid kogu teekonna jälgimine on vägagi nauditav. Nii mõnigi kord tekib küsimus – millega siis hetkel tegu on, kas hüpnoosi nägemusega või reaalsusega, mida filmi lõpu poole seda rohkem see küsimus üles tuleb. Ja tegelikult lõpuks … noh see jääb juba filmivaataja enda otsustada.

Üks asi, mis oli veel, lisaks sisule selles filmis suurepärane, see oli muusika.

No comments:

Post a Comment