kaader filmist

kaader filmist

Monday, April 29, 2013

Ruby Sparks

Film: Rubi Sparks (2012)
Vaatamise põhjus: põhitegelaseks on kirjanik
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Calvin  on briliantne kirjanik, kes hakkab oma vana kirjutusmasinaga trükkima uut novelli tütarlapselst nimega Ruby, tütarlapsest, keda ta nägi unes. Ta ei suuda uskuda oma silmi kui peagi muutub Ruby päris inimeseks, ning senine kirjapandud suhe muutub tõeliseks. Kui nende suhtes on miski valesti, pole Calvinil vaja teha muud kui panna leht kirjutusmasinasse ja trükkida, mis vajab muutmist ja Ruby muutub selliseks kui tal vaja. Kuid kaua selline suhe kesta saab ...

See on siis lühikokkuvõte, kuid tegelik lugu on ikka natuke keerulisem, sest esialgu Calvin ikka ei usu, et selline asi on võimalik, et tema kirjutatu tõeliseks lihast ja luust tüdrukuks muutub ja selle tõestamisega saab üsnagi palju nalja. Siis on loomulikult see otsatu mesinädalate aeg, kui armastus on alles uus ning kõik on lilleline ja roosa. Nagu igas suhtes, nii ka väljamõldud suhtes, tuleb ette tõuse ja mõõnasid, kuid tõelises suhtes ei lähe üks osapool trükimasina taha ja ei trüki vajalikke muutusi paberile, tõelises suhtes tuleb selleks vaeva näha, et mõlemad suhte osapooled õnnelikud oleksid. Kui siis Calvin enam sellise pettusega elada ei suuda, kirjutab ta Ruby oma elust välja.

Lõppkokkuvõttes on tal käes küll taas kord üks menuk raamat kuid ta on siiski üksi, kuni ...

Üks tore film. Head näitlejad – Calvin (Paul Dano), Ruby (Zoe Kazan) ja Calvini vend (Chris Messina). Calvini ema ja kasuisa mängivad Annette Bening ja Antonio Banderas, ning taas tuleb tõdeda, et vanad näitlejad kipuvad lihtsates komöödiates ülemängima, kuid seekord õnneks mitte liialt üle, vaid natuke.
Ja lugu on ju kirjanikust ja tema kangelannast! :):)

No comments:

Post a Comment