kaader filmist

kaader filmist

Monday, July 29, 2019

Tolkien


Film: Tolkien (2019)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: Film teeb kokkuvõtte kirjaniku algusaastatest, kui ta orvuks jäänuna leiab sõpruse, armastuse ning inspiratsiooni teiste klassiheidukute seas. Loo põhiteema viib vaatajad I maailmasõja algusesse, mis ähvardab „vennaskonna“ lõhki kiskuda. Kõik tema arenemiseaastate kogemused on olnud talle inspiratsiooniks kuulsate Keskmaa raamatute kirjutamisel.
Drama, Biography, War

Selles filmis jälgitakse Tolkeini, kes kaevikupalavikus sonides otsib keset rünnakut oma sõpra Geoffrey Smithy ning samas meenutab, kuidas tema teed viisid teda kokku Robert Gilsoni ja Christopher Wisemaniga, kuidas need neli erinevatest peredest ja erinevate huvidega poissi moodustavad „vennaskonna“, mis jääb püsima ka siis, kui nad erinevatesse ülikoolidesse lähevad, kas siis kui Tolkien toob nende sekka oma lastekodu kaaskasvandiku Edith Bratti. Sõda neile ei halasta ja kõik nad sealt elusalt ei naase.

Iseenesest huvitav lugu ju, kuid teostus oli uimane. Võib-olla kui oleks eelnevalt lugenud Tolkieni biograafiat, siis oleks seda parem jälgida olnud, kuid hetkel oli lugu hea, kuid ei hoidnud väga ekraani küljes.

Aga noored näitlejad, kes filmis peaosi täidavad, on andekad – Nicholas Hoult, Patrick Gibson, Anthony Boyle, Tom Glynn-Carney ja Lily Collins.

Vaadatav.

No comments:

Post a Comment