kaader filmist

kaader filmist

Wednesday, January 9, 2019

The Sense of an Ending

Film: The Sense of an Ending (2017)
Hinne: C
Lühikokkuvõte: Lahutatud ja pensionil Tony Webster, on eakas Londonlane, kellel on vanade fotokaamerate pood. Tema igapäevaelu möödub üksinduses, kuid ta hoiab endiselt sooje suhteid oma ex-abikaasa Margaretiga. Ta käib ka oma tütre Susiega koos rasedate koolitustel. Kuid üks ootamatut kiri lööb tema rahuliku elu rööpast välja, tuues tema ellu taas ta esimese armastuse ülikooli ajast, Veronica, meenutades mõnevõrra tuhmunud mälestusi nende ühisest ajast. Mida rohkem Tony püüab meenutada oma minevikku, seda enam selgineb seni udune pilt, kuid ikkagi, kas ta on tõeks valmis?
Drama, Mystery,

See oli üks väga imelik ja väga segane film, mis on tehtud samanimelise raamatu ainetel.

Tony on eakas mees, kellel on tibatilluke kauplus, kuhu ta läheb iga hommiku ja kus ta müüd vanu peegelkaameraid entusiasti

dele. Ta ex-abikaasa, jurist, aitab teda kui tal juriidilist abi on vaja ja nad on endiselt head lapsevanemad ja toetavad oma viimasel vindil rasedat tütart, kuidas saavad.

Ühel hommikul saab aga Tony tähitud kirja teate, ja kirjas saab ta teada, et tema kunagise ülikooliaegse kallima ema on jätnud talle väikse päranduse. Pärandiks on natuke raha ja proua Fordi päevik. Kuid mida ta enda kätte ei saa, on päevik, sest Veronica keeldub seda käest andmast. Kui Tony Veronicaga kohtub, ütleb Veronia, et ta põletas päeviku, sest on asju, mida ei ole vaja minevikust üles kaevata. Kuid ta jätab talle ühe teise ümbriku, juhuks kui Tony soovib midagi väga lugeda.

Kõik need kirjad meenutavad talle ülikooli ja inimesi, kellega ta sellel ajal suhtles. Ja nagu ikka on igal lool kolm külge – mida mäletan mina, mida mäletab tema ja mis tegelikult juhtus, seega räägib ta üle pika aja oma sõpradega ülikooli ajast ja püüab aru saada, miks talle see pärand jäeti ja mis võis olla selles märkmikus, mille Veronica pigem põletas kui teistele lugeda andis ja miks üks nende ülikooli aegne sõber end tappis.

Ausalt ma ei saanud aru, kas see pärand jäeti Tonyle, kuna proua Ford tahtis et ta meenutaks heldimusega seda nädalavahetust, kui Tony oli neil külas, või tahtis ta et Tony teaks tema mõtteid ajast kui Tony neid külastas ja kui Veronica teine poisssõber, Adrian, neid külastas ja kas see külastus võis olla seotud kuidagi Adriani enesetapuga. Ja kas see Veronica poeg/vend on Tony või Adriani jagu. Või oli see kiri, mille Tony vihahoos neile saatis, kui ta teada sai, et Veronica ja Adrian on paar, miski, mis murdis kaamli selja?




See ongi lugu sellest, kuidas üks väike asi minevikust võib elu segamini lüüa, eriti kui õhku visatud vihjed jäävad vastusteta. Aga see lugu iseenesest on selline poolik ja mitte väga kaasakiskuv.

Head näitlejad, kuid mitte väga hea lugu.

No comments:

Post a Comment