kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 28, 2019

Pähklipureja ja neli kuningriiki


Film: The Nutcracker and the Four Realms (2018)
Hinne: D
Lühikokkuvõte: Hiljuti oma armsa ema kaotanud noor ja uudishimulik leidur Clara (Mackenzie Foy) soovib üle kõige võtit, mis avaks ema poolt talle kingitud salapärase laeka. Kuldne niidiots, mille annab Clarale jõulupeol tema ristiisa Drosselmeyer (Morgan Freeman), juhatab tüdruku võtme otsinguil kummalisse paralleelmaailma. See on maagiline paik, mis jaguneb neljaks: Lumehelveste maa, Lillede maa ning Maiustuste maa. Ent lisaks neile on veel Neljas kuningriik, sünge ja ohtlik koht, mida juhib kardetud hirmuvalitseja (Helen Mirren). Koos vapra sõduri Phillipiga (Jayden Fowora-Knight) suundub Clara sinna, et saada kätte võti ning taastada selles kõikuma löönud maailmas tasakaal.
Adventure, Fantasy, Remake Family,

Klassikalise muinasloo suurejooneline ümberjutustus! Kas ikka on? Minu arust on see nagu pigem klassikalise muinasloo suurejooneline unustamine, ning kunagise muinasjutu nime all uue veidruse avaldamine.

Algab nagu ballettki, et minnakse külla ja ka muusika suudab põhimõtteliselt sammu pidada, kuid see mis järgneb ei ole ei ballett ega ka see vana nõuka aegne multikas, see on miski hooooooopis miski muu, miski väga jabur ja väga halb, väga poliitiliselt korrektne, kuid väga halb.

Näitlejad on suurte nimedega ja kostüümid on fantastilised ning rohelist ekraani on kasutatud igal võimalikul viisil, kuid see ei tee kogu seda jaburat lugu mitte põrmugi paremaks. Miks üldse oli seda vaja siduda selle vana klassikaga, miks mitte panna loole nimeks Clara ja neli võlukuningriiki, miks kasutada vaid paari Tšaikovski balletti lugu, miks mitte kasutada neid kõiki?

Ühesõnaga, mõtlesin ma seda filmi vaadates pea iga kümne minuti pärast, et nüüd aitab, edasi ma ei vaata, kuid õnneks on see lühike film, seega sai see jaburdus ruttu läbi.

Vana klassika hoolimatu lörtsimine :(.

No comments:

Post a Comment