kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, November 27, 2018

Oma maa


Film: Oma maa (2018)
Hinne: A
Lühikokkuvõte: Sõda on lõppenud. Anni läheb rindemeeste hospidali ja kohtub seal Veikkoga, kes on tema hukkunud venna sõjakamraad. Tekib armastus, mis ei meeldi aga naise vanematele, sest noorte sotsiaalne taust on erinev. Vanematega tülli minemise hinnaga valivad armunud siiski oma tee. Rahu saabudes said paljud põgenikud ja sõjainvaliidid riigi abiga maalapid, kuhu rajada talud. Ka Veikko on saanud maa, täis võsa ja metsa, mis tuleb alles muuta põldudeks. See paneb noorte armastuse proovile. Film on austusavaldus naistele, kes pidid pärast sõda tihti ohjad oma kätte võtma, et sõjast räsitud meestega kodu ja perekond luua.
Romance, History, Drama

Oma maa. Sõja film. Ajalooline film. Ühe armastuse lugu.

Põhimõtteliselt võiks selle kohta öelda, et see on NA lugu, ainult miljardäri/pahapoisi ja tagasihoidliku tudengi/assistendi asemel on siis sõjast tagasitulnud haavatud sõdurpoiss ja eduka pagaritöökoja omaniku tütar.

Nende armastus on sõjajärgselt meeleheitlik, mässajalik ja lootusrikas. Ja algus ongi ilus ja lootusrikas, kuid see ei oleks ju NA lugu, kui siit puuduks tagasilangus, solvumine, vääritimõistmine ja sõbrad, kes veavad noormehe valele teele. Kuid lõpuks saab kõik selgeks ja on kõik õnnelikud. Ilus lugu ja nii hästi tehtud.

Väga palju annavad loole juurde ka näitlejad.

Kuigi seda liigitatakse sõja filmiks, siis on sõda siin vaid katalüsaatoriks, et noored üldse kokku saaks, et nad endale selle maatüki saaks. See on positiivne lugu, mis kasvas välja suurest halvast.

Väga hea film!!

Ja ma ei saa teisti, kui pea ütlema, et Konsta on nii sarnane Tomiga :)
 

No comments:

Post a Comment