kaader filmist

kaader filmist

Thursday, June 21, 2018

Submergence


Film: Submergence (2017)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Akendeta ruumis, Aafrika idarannikul, hoitakse Šotlast, Jame More, vangis jihadi võitlejate poolt. Tuhandete miilide kaugusel sealt, Gröönimerel, valmistub Danielle Flinders sukelduma ookeani põhjatusse sügavusse. Oma kitsastes tingimustes libisevad nende mälestused tagasi möödunud jõuludele, kui nad kohtusid juhuslikult Prantsuse rannikuhotellis ja veetsid koos vägagi intensiivselt romantilise nädala.
Romance, Drama, Thriller

Merebioloog/matemaatik. Spioon/vee insener.
Soov/vajadus õppida tundma sügavaima ja tumedaima merepõhja elu ja sellega tõestada elu võimalust ka kõige võimatumates tingimustes.
Ülesanne otsida üles reetur ja tuua ta tagasi või hävitada.

Nädal enne missiooni algust puhkus rannikuäärses hotellis, Prantsusmaal. Rannas jalutaja kohtub jooksjaga. Õhtusöök, lõuna, suplus talvise ookeanis, päevad täis mõtteid, jutustusi, seletusi, tundeid ja lubadusi.

Saabumine Aafrikasse, reetmine piiril, esimene peks, kinnine ruum, peks, arsti juurde viimine, kohaliku julmuse sunniviisiline jälgimine, järgmine kinnipidamine, uude kohta viimine.

Merele minek, pidev kõne ootamine, mõtete laialivalgumine, tagasi maale minek, mõtete kogumine, sukeldumine, voolukatkestus.

See oli vägagi sügav ja pinev armastuslugu, millel ei ole õnneliku lõppu, mis kestis vaid lühikest aega, kuid jättis kustumatu mulje. Ilus, segane, raske film.

No comments:

Post a Comment