kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 4, 2018

Every Day


Film: Every Day (2018)

Hinne: C

Sisukokkuvõte: See on lugu kuueteist aastasest Rhiannonist (Angurie Rice), kes armub müstilisse hinge nimega „A“, kes elab iga päeva erinevas kehas. Need kaks tunnevad üksteise vastu võitmatut tõmmet, seega näevad nad iga päev ränka vaeva, et taas kohtuda, teadmata, mida järgmine päev tuua võib. Mida enam nad armuvad, seda enam hakkab reaalsus, iga päev uut inimest armastada, üha rohkem rõhuma ning seega peavad Rhiannon ja „A“ tegema oma senise elu raskeima otsuse..

Drama, Romance, YA, Fantasy



Tegu on David Levithani samanimelise raamatu ekraniseeringuga.

Et siis A, kes pole sünnist saati olnud ühes kehas kauem kui 24 tundi, pole ka siiani selle pärast v äga põdenud, kuigi ta tahaks väga oma vanemate juurde tagasi jõuda (kui ta mäletaks kes nad olid), kuid see pole tema võimuses oma minekute suunda valida, sest kehad, mis talle satuvad on tema hinge vanused, mis on 16 aastat, seega sõltub paljugi lapse vanematest ja lapsele antud vabadusest. Kuid ühel päeval satub ta ühe poisi kehasse, kelle tüdruksõber on Rhiannon ja koos veedavad nad unustamatu päeva koolist poppi tehes. A ei saa Rhiannonit oma mõtetest välja, seega iga hommiku loodab ta ärgata kuskil samas ringkonnas elava lapse kehas, et minna tagasi tema kooli. Kui ta paar korda on tüdrukuna Rhiannoni juurde jõudnud, peab ta seletama, kes ta on ja mis toimub.



Loomulikult ei võta Rhiannon seda kõige kergesti, kuid hinge soovid on tugevad ja ka Rhiannon tunneb sidet selle hingega, kes iga päeva talle erinevast kehast vastu vaatab. Kõik muutub aga siis, kui A veedab päeva Rhiannoni kehas. Nad muutuvad lahutamatuks ja A teeb iga hommiku kõik endast oleneva, et tagasi tüdruku juurde saada. Ühel päeval aga, kui ta on tüdruku kehas, kes soovib enesetappu sooritada, püüab ta kehas viibida kauem kui 24 tundi, et tüdruku isale teada anda, mis toimub. Kui ta siis järgmisena satub Rhiannoni klassivenna kehasse, siis jääb ta poisi kehasse kauemakski pidama kui kaks päeva.



Aga nende õnn ei ole igavene, sest A mõistab, et ta takistab Alexandri elu ja samas takistab ta ka Rhiannoni elu, sest kaua saaks nende suhe sedasi kesta, kui Rhiannon toob iga päev uue inimese koju, mis siis kui ta tahab abielluda ja lapsi saada …



See on selline ühtpidi tüüpiline teismeliste esimese armastuse film, kuid teisalt mitte, kuna siin ei lähe armunud paar käsikäes päikseloojangusse ei igavesest ajast igavesti koos olla. Selline hea ideega lugu, mida võib ju ajaviiteks vaadata, kuid ei midagi erilist mille vaatamata jätmine, millestki ilma jätaks.

No comments:

Post a Comment