kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, June 5, 2018

Mute


Film: Mute (2018)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Berliin, neljakümne aasta pärast. Kihav linn täis immigrante, kus Ida kohtub Läänega nagu oleks tegu ulmelise Cassablancaga. Leo Beiler (Alexander Skarsgard) on tumm baarmann, kellel on seal elamiseks vaid üks põhjus, ning põhuseks olev neiu on kadunud. Kuid kui Leo otsingud viivad ta linna pahupoolele, kohtub ta ühe imeliku paari ameerika kirurgidega – Cactus Bill (Paul Rudd) ja Duck (Justin Theroux) – kes tunduvad olevat kuidagi seotud toimuvaga ja Leo ei saa kas nad saavad teda aidata või peaks ta neid kõige rohkem kartma.
Mystery, Thriller, Sci-Fi

Esiteks on filmi autor kirjutanud ka sellised filmid nagu Kuu ja Lähtekood ja Warcraft, see peaks teile andma mingil määral idee, millega võiks tegu olla.
Teiseks oleks tegu nagu Balde Runneri fanfictioniga – pime, vihmapilvealune linn, armastus läheb kaduma ööklubist, enamus inimesi on riides nagu kilekotitehase reklaamid või siis kunstkarusnaha laost põgenenud. Soengud on kas ülimalt futuristlikud või siis äärmiselt machod ja pärit seitsmekümnendatest.

Lugu ise – Leo on Amishite järeltulija ja seega kui ta lapsena elab läbi paadiõnnetuse mille tagajärjel ta häälepaelad lõpetavad tegevuse, ei lase ta vanemad arstidel neid taastada, kuna seda teeb jumal, kui nii on ette nähtud. Nii ta siis nüüd ongi tumm ja baarman. Naadirah on samas baaris ettekandja ja Leo elu armastus, kuid neiul on ka saladus, mille tagajärjel ta kaduma läheb. Cactus Bill on ameeriklane, kes elab Berliinis koos tütrega ja teeb igasugu musta tööd, et saada korda paberid, et lahkuda koos tütrega Ameerikasse. Koos Billiga lapib gängstereid ja muid allmaailma tegelasi ka teine kirurg, kes samuti tegeleb kunstlike jäsemetega, Duck, kes on Berliinist leidnud ka väljundi oma teisele kirele.

Kui Naadirah kaduma läheb, hakkab Leo teda otsima ja Naadirahi sõber Luba (Robert Sheehan) suunab ta Cactuse poole. Kuidagi on Naadirah seotud Cactusega, kuid Luba ei tea kuidas täpselt.

Järgneb madinat, põgenemist, verd, julmust, pettust ja lõpuks … mida hakkavad robotihäälega tumm ja tagasihoidlik tüdruk oma eluga pihta?

Et siis kui teile meeldivad Blade Runneri stiilis filmid, siis see teile ka meeldiks, kuid mitte mulle, olgu kes tahes peaosades ja mängigu nad oma osa kui tahes hästi.

No comments:

Post a Comment