kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 11, 2018

Triivijad


Film: Adrift (2018)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: Triivijad on inspireeriv tõestisündinud lugu kahest armunud vabast hingest, keda ootas enneolematu seiklus. Peaosalisi kehastavad Shailene Woodley ja Sam Claflin.

Innukad purjetajad Tami Oldham (Woodley) ja Richard Sharp (Claflin) suunduvad ookeanile, teadmata, et neid ootab ees ajaloo katastroofilisimaid orkaane. Pärast tormi möödumist leiab Tami eest tõsiselt vigastatud Richardi ja purunenud jahi. Kuna pole lootustki, et neid päästma tuldaks, peab Tami leidma endas jõudu ja sihikindlust, et päästa ennast ja ainsat meest, keda ta armastanud on.

Triivijad on unustamatu lugu inimhinge vastupidavusest ja armastuse imelisest jõust.
Romance, Drama

Film on tehtud Tami Oldhami raamatu ainetel ja kuna NetGalley pakkus raamatut paar nädalat tagasi lugemiseks, siis sai raamat ka enne kinoskäiku läbi loetud. Kui filmi ja raamatu võrrelda, siis on raamatu Tami tugev noor naine, kes leiab end olukorrast, kus ta peab valima kas surma või elu vahel ja tema alateadvus ei lase tal alla anda. Juba enne Richardiga kohtumist ja enne õnnetust oli ta edukas ärinaine ja väljaõppinud purjetaja, kellel oli emaga koos äri San Diegos ja Richardiga koos reisisid nad mööda paljusid saari ja atolle. Kui ta avastas end üksinda keset ookeani, siis oli tema eesmärk tagasi kindlale maale saada, taas oma perega (ema, ema elukaaslane, isa ja poolvend ning vanavanemad) taas kokku saada. Oma reisi jooksul nägi ta kaugusest kahte laeva kelle tähelepanu ta püüdis võita ja esimese päeva jooksul suutis ta pabina ja paanika käigus lasta lainetel laevalaelt ära viia koti toidu ja tagavara raadioga ning tagavara purjega. Ta mõõtis sekstandiga oma asukohta iga päev kolm korda ja esialgu eksis ta mõõtmistega kuna laeva kell oli vale, kuid kui ta leidis üles oma käekella, siis said ka mõõtmised täpsemalt tehtud. Ta ei olnud taimetoitlane ja ta lemmik toit olid sardiinid.

Aga filmis Tami on sihitult triiviv noor neiu, kes on taimetoitlane ja teeb sadamas juhutöid, ning ei tea purjetamisest suurt midagi. Siis ta kohtub Richardiga ja peagi palgatakse Richard üht laeva Tahiitilt Californiasse viima. Kui ta siis pärast orkaani ärkab, on ta laevas üksi, kuid peagi leiab Richardi, kes on küll väga tõsiselt vigastatud, kuid aitab tal laeva sõiduvõimeliseks teha ja Haitile suunata.
 
Ma saan tegelikult aru, miks neil oli vaja, et Tami „leiaks“ Richardi, sest kuidas nad muidu oleks saanud kujutada seda Häält, mis aitas Tamit üksinda laevas olles üle saada teda tabanud masenduse hetkedest, kui ta oli valmis end lainetesse heitma või siis püssitoru suhu pani. Aga miks nad pidid tegema tugevast naisest sihitult triiviva neiukese, sellest ma küll aru ei saanud.

Ärge saage must valesti aru, film on väga hea ja lugu on vägagi emotsionaalne, kui te ei tea tegelikku lugu. Ja ka näitlejad teevad väga head tööd, Woodley saab proovida omamoodi Näljamänge ja Claflinile on taas antud selline „Mina enne sind“ stiilis roll.

No comments:

Post a Comment