kaader filmist

kaader filmist

Friday, May 18, 2018

Raamatuklubi


Film: Book Club (2018)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Diane on pärast 40aastast abielu hiljuti leseks jäänud. Vivian naudib kohustustevabu suhteid. Sharon ei ole ikka veel oma aastakümnete tagusest abielulahutusest toibunud. Caroli abielu on 35 aasta järel kriisi sattunud
Nelja sõbranna elud paisatakse pea peale ja võtavad hirmnaljakad pöörded, kui nende raamatuklubi hakkab käsitlema kurikuulsat „Viiskümmend halli varjundit.“ Leitakse uusi armastusi ja puhutakse lõkkele vanu leeke – naised innustavad üksteist, et nende järgmine elupeatükk tuleks parem kui kõik varasemad.
Comedy

Aastaid on teinud igasugused vanad meesnäitlejad filme sellest, kuidas nad taas oma jõud ühendavad, oma kadunud noorust ja libiidot otsima lähevad. Kuidas mõni neist on lombakas ja leiab oma jalad, kuidas mõni pole vaatamata kõrgele vanusele ja paljudele Viagradele endiselt kaotanud oma seksuaalset külgetõmmet ja teised on lihtsalt vanaks jäänud ning unustada elamise juba enne kui elu tegelikult lõppeb.

Noh nüüd on siis naised teinud oma versiooni. Neli filmimaailma tuntud iludust – Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen ja Mary Steenburgen, on osalised raamatuklubist, mis sai aastaid tagasi alguse raamatuga Lennuhirm (hea raamat ja vägagi aktuaalne ka nelikümmend aastat peale ilmumist). Nüüd siis jagab Vivian neile kätte Halli varjundi esimese osa. Nende emotsioonid seda raamatut lugedes olid üsna sarnased minule – tegelikult mina vist naersin rohkem kui nemad – aga ühesõnaga, samal ajal raamatutega, ilmuvad ka neist üksikute ellu uued/endised armastused ja õnnelikult abielus oleva elu saab uue hingamise.

Iseenesest klassikaline situatsiooni komöödia, natuke pikantsel teemal, kuid väga julgelt välja mängitud ja loomulikult suurepäraste näitlejannadega. Ning nagu viimasel ajal ikka, ei saa ka kirjanikud ise muidu, kui ilmuvad korraks ekraanile :). Ja Hallid varjundid peavad ikka perekonda jääma :D!

No comments:

Post a Comment