kaader filmist

kaader filmist

Friday, May 18, 2018

Vaimude lahkaja


Film: Ghost Stories (2018)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Ole hoiatatud, et kriitikutelt eranditult kiita saanud "Vaimude lahkaja" ("Ghost Stories") on kolm omavahel tihedalt seotud ning naha alla pugevat juhtumit, mis võivad hakata öösiti su unenägudes kummitamas käima.

Paranormaalsete nähtuste detektiiv professor Phillip Goodman (Andy Nyman) on pühendanud oma elu petu-füüsika ja võltsitud üleloomulike umbluu-valdkonna vempude paljastamisele. Professori skeptiku-mõistus saab tõsiselt proovile pandud, kui tema töölauale laekuvad kolm kõhedust tekitavat seletamatut juhtumit: hüljatud hooldekodu valvur (Paul Whitehouse), keda tema öistel patrullkäikudel painavad häirivad nägemused; inimasustusest kaugel metsateel põrguliku autoavarii läbi teinud emotsionaalselt ebastabiilne noormees (Alex Lawther); jõukas endine pankur (Martin Freeman), keda poltergeisti kujul terroriseerib tema sündimata lapse hing. Linaloo pahaendelisus seisneb aga faktis, et kõigil kolmel vaatlusalusel tegelasel on otsene seos professor Goodmani enda eluga. Kas asjaolude uurimise käigus saab skeptikust müstik, selles on küsimus.

"Vaimude lahkaja" suhtub ajajoone jälgimisse kergekäeliselt, kuid atmosfääri ehitamisse, vaataja võrgutamisse ja hirmutamisse akadeemilise tõsidusega. Kolm lugu, kus jubedus on läbisegi huumoriga, põimuvad üheks pakkudes publikule ohtralt nii ehmatusi kui naerupahvakuid. Samas hoidub lavastaja filmil komejandi piirini laskumast tüürides loo meisterlikult filmikunsti kõrgliigasse. Intelligentne ja meeldivalt hirmus meelelahutus on paslik nii vana kooli õudusfilmi sõpradele kui ka neile, kes naudivad žanripiiride nihutamist.

Populaarsel West Endi näitemängul põhineva filmi on kirjutanud ja lavastanud Andy Nyman ja Jeremy Dyson.
Horror, Mystery

Mis te arvate, mida on kõige parem tehe Volbriööl? Ei vastus pole ohjeldamatult juua ja luua seljas läbi baari akna lennata!!

Kõige parem on vaadata Volbriööl brittide tehtud psühholoogilist õudukat!!!

Olen seda nüüd juba kaks korda teinud ja uskuge mind, lisaks nende ekraanile toodud mõistuse mängudega mängib ka te oma aju ilusti kaasa ja kooku tuleb üks võimas kogemus.

Nagu juba antud filmi tutvustuses öeldakse, pole kõik alati nii kui näib ja kunagi ei näe keegi ühtki asja teistega täpselt samamoodi. Ning need mängud mida meiega meie aju mängib siis, kui tal pole segamas visuaalset kinnitust ning kõik kompimismeeled on välja lülitatud … mõne meie aju on haigem kui teisel.

Väga hea film!!!

No comments:

Post a Comment