kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, October 17, 2017

The Limehouse Golem



Film: The Limehouse Golem (2016)
Hinne: A
Sisukokkuvõte: Limehouse linnaosa on tabanud rida jõhkraid mõrvu, ning inimesed usuvad et vaid müütiline olend nimega Golem, saab nende taga olla.
Horror, Thriller

The Limehouse Golem on suurepärane kriminaalne ajalooline õudukas.
See film on tehtud Peter Acroydi, The Triel of Elizabeth Cree nimelise raamatu põhjal.

On aasta 1880, ning Londoni vaeste linnaosa on tabanud jõhkratee mõrvade laine. Mõrvu saadetakse uurima politseis just mitte kõige parema kuulsusega uurija Kildare (Bill Nighy).

Samal ajal on oma abikaasa John Cree (Sam Reid) surma eest vanglasse saadetud nooruke endine vodevilli täht Lizzie Cree (Olivia Cooke) kes vannub et ta on süütu. Tema endine töökaaslane/teatridirektor Leno (Douglas Booth) on lavale toonud tema loo ning peaosa mängib selle ta endine lavakaaslane ning hiljutine toatüdruk/mehe armuke Aveline (Maria Valverde).

Kui Kildare hakkab Golemi juhtumit uurima, komistab ta raamatukogus raamatule, milles Golem on oma võigastest seiklustest päevikut pidanud. Kõige võikama mõrva eelõhtul on selle raamatu lugemissaalis olnud neli meest, Dan Leno, Karl Marx, George Gissing ja Creed. Seega hakkabki Kildare samm sammult nende meeste tegevusi uurima nende mõrvade päeval ja jõuab üha uuesti ja uuesti tagasi Lizzie Cree juurde.
 
Ta kuulab ka naise lugu, kuidas ta Londonisse tuli, kuidas ta teatris töö leidis, kuidas ta lavale sattus, kuidas ta laulma hakkas ning kuidas temast Cree abikaasa sai. Naine on ilmselgelt süütu oma mehe surmas ja Kildare teeb mida iganes, et teda vabastada võllast, joostes isegi viimasel hetkel võllapuu alla, et poomist peatada.

Kes siis on see julm inimene, kes esimesed ohvrid valib harjutamiseks, siis liigub edasi nende juurde, eks on talle kuidagi liiga teinud kuni ja jõuab oma esmase eesmärgi juurde? Kui kaua ta tegelikult juba südametult inimesi teise ilma on saatnud? Kas Kildare leiab süüdlase ja kas süüdlane saab karistatud?

Suurepärased näitlejad, õõvastav kuid nauditav lugu! Tuleb välja, et esialgu oleks pidanud Kildare osa mängima Alan Rickman, kuid ta ei jõundud, seega pühendati see film talle.

No comments:

Post a Comment