kaader filmist

kaader filmist

Monday, October 2, 2017

The Fundamentals of Caring



Film: The Fundamentals of Caring (2016)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Kirjanik lõpetab kirjutamise pärast isikliku tragöödiat ning alustab tööd ratastoolis teismelise hooldajana. Kui nad kahekesi asuvad reisile, pannakse nende võime koostööd teha ning neid ümbritsevaga leppida, proovile, kui nad hakkavad aru saama, kui tähtis on lootus ning sõprus.
Comedy, Drama

Hoolimise alustõed on lugu kirjanikust ja noorest teismelisest, kellel on haigus millega ta lihased kärbuvad. Endine kirjanik Ben Benjamin (Paul Rudd) on õppinud hooldajaks pärast seda kui ta poeg õnnetuses surma sai. Ta elab oma kurbuse mullis ja ei lase oma naisel endast lahutada. Kui ta läheb töövestlusele, siis ta ei tea, et tema hooldada on teismeline, kellel küll lihased ei tööta, kuid kellel on väga terane mõistus ning veelgi teravam keel.

Trevor (Craig Roberts) ja tema ema Elsa (Jennifer Ehle) on Ameerikasse kolinud Inglismaalt, kus elab Trevori isa. Trevor nõuab pidevat hoolitsust ning kuna ta ema töötab pangas, siis on vaja päeval kedagi tema juurde, kes hoiaks kinni tema rangest päevaplaanist, et noormees ei satuks paanikasse. Siiani on Trevor kõigist hooldajatest üsnagi kiiresti lahti saanud, sest enamus ei mõista tema musta huumorit ning teravat keelt.

Ben on tuim kõige vastu mis tema ümber toimub, seega laseb ta Trevoril teha igasuguseid trikke, ilma ei neile tähelepanu pööraks. Lisaks hooldajate hanekstõmbamisele huvitavad Trevorit ka igasugused „suurimad“ asjad, mida Ameerikas on palju. Seega pakubki üks päev Ben talle, et kas ta ei võiks lolluste tegemise asemel hoopis koos Beniga minna reisile, et külastada neid „suurimaid“ asju. Esialgu ei taha Trevor teda kuuldagi ning pärast nende sõnelust on Ben kindel, et ta on töökoha kaotanud, kuid Trevor on hoopis emale asja serveerinud nii, et nad lähevadki koos reisile, mis peaks lõppema siis Trevori isa külastamisega.

Teel tutvustab Ben Trevorile igasuguseid asju, mida ta siiani oma kaitstud kodus proovinud pole ja lisaks korjavad nad ka üles ühe hääletaja (Selena Gomez) ning viimase vindi peal raseda neiu (Megan Ferguson).

Dot on isepäine neiu, kes on kodust lahkunud, kuid ta on sama terava taibu ja keelega nagu Trevor, seega on loomulik et Trevor saab oma esimese kohtingu temaga. Peaches tahab oma ema juurde jõuda enne kui laps sünnib, sest ta abikaasa on uuesti sõjaväeteenistusse läinud, kuid ta auto läheb teel katki ja nii ta selle segase seltskonnaga ühinebki.

Kuigi teel on nii rõõmsaid kui ka ebameeldivaid hetki, jõuavad nad lõpuks ikkagi kõige sügavama augu juurde, kus sünnib nii mõndagi.

Selles mõttes oli see selline Hollywoody road tripp film, kus kõige vähem kokku sobivad inimesed leiavad ühise keele ja aitavad üksteisel oma unistusi täita, kuid kuna näitlejad olid head, siis oli see hea meelelahutuslik film.

No comments:

Post a Comment