kaader filmist

kaader filmist

Friday, June 10, 2016

Warcraft: Algus



Film: Warcraft: The Beginning (2016)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: WARCRAFT: ALGUS on ülipopulaarsel samanimelisel arvutimängul põhinev eriefektiderohke võimas fantaasiaseiklus kahe väga erineva maailma ja rassi vahelisest vastasseisust.

Azerothi rahuarmastav ja üllameelne kuningriik satub sõja seisukorda kui algab hiiglaslike orkide invasioon. Nimelt on nende hambuliste rohekate sõjardite oma valdused hävinenud ning orkirahvas vajab uut elupaika. Kahe eri dimensioonis asuva maailma vahel avatakse salakavalate maagiliste jõudude poolt portaal ning omaenese häda ja hävingu eest põgenevad vihased orkid valguvad surma külvates inimeste maadele. Ent ometi pole asjalood sugugi nii mustvalged nagu pealtnäha paistab - kes suretas välja orkide maad ja metsad, mis on selle sepitsuse tegelik eesmärk ning kuidas teha vahet tõeliste vaenlaste ja potentsiaalsete liitlaste vahel? Konflikti arenedes kerkivad kahest vastasleerist esile kangelased, kelle õlule langeb kummagi rahva saatuse määramise ränkraske ja valus koorem. Nii algab suurejooneline Warcrafti saaga, mis jutustab meeletust võimuihast ja kibedatest eneseohverdustest. See on lugu sõjast, millel on palju eri palgeid ning kus igal tegelasel on võitlemiseks omad sügavad põhjused.
Action, Fantasy, Adventure

Ma ei tea arvutimängudest suurt midagi ja ma pole kunagi mänginud Warcraft nimelist mängu, seega pole mul aimugi, kas see film on sissejuhatus mängule, osa reaalsest mängust või täiesti eraldeseisev mängust inspireeritud lugu. Mina läksin kinno selleks et vaadata ühte hoogsat põnevusfilmi heade näitlejatega, eelkõige Travis Fimmelit (peab ikka Viikingite viimase hooaja ka ära vaatama :)).

Mida mina siis siin filmis nägin? Nägin kooslust kolmest loost – Piibel, Sõrmuste isanda triloogia ja Avatar – „juudarahva kannatusi“, päästja jõevoolu meelevalda jätmine, tornis elava maagi korruptsioon ahvatleva musta(rohelise) maagia poolt, uute orkide loomine ja nende tuima jõu kasutamine, looduse anastamine sisserändavate jõudude poolt, fantastilised lendajad, tunded erinevate liikide vahel.

Igatahes oli põnev lugu ja tasub kindlasti vaadata kui vähegi meeldivad sellised enamuses arvutigraafikal põhinevad põnevusfilmid kus must on must ja valge on valge ning selgelt on näha kes on kuri ja kes on hea ja loomulikult headus võidab, kuigi suurte kaotustega. Ning nad on selle filmi lõpetanud täpselt nii, et kui see film on edukas, saavad nad siia teha järje, või siis peabki edasise loo vaatamiseks minema juba mängu mängima. Hea film igatahes.
 

 
 
 

No comments:

Post a Comment