kaader filmist

kaader filmist

Thursday, June 9, 2016

Mother's Day



Film: Mother’s Day (2016)
Hinne: F
Sisukokkuvõte: Film Emade päev jälgib erinevate emade nädalat enne Emade päeva. Sandy (Jennifer Aniston) on õnnelikult lahutatud, kuni ta saab teada, et ta endine abikaasa on äkitis abiellunud palju noorema naisega. Nüüd peab ta toime tulema suurte muudatustega oma elus, kuna tema kahel pojal on ühtäkki kasuema. Õdedele Jesse (Kate Hudson) ja Gabi (Sarah Chalke) teeb nende ema suure üllatuse, kui nad koos isaga Jesse ukse taha saabuvad. Nende ema pole sugugi õnnelik, et teda on ees ootamas veelgi suurem üllatus – üks ta tütardest on lesbi ja teine on abielus hinduga. Mirandal (Julia Roberts) pole lapsi, kogu ta tähelepanu on ta karjääril. Kristin (Britt Robertson) naudib oma värske ema staatust, kuid tema poisssõber püüab teda survestada abielluma. Bradley (Jason Sudeikis) püüab kogu hingest olla parim lapsevanem oma kahele tütrele, peale seda kui nende ema aasta tagasi surma sai, kuid tema idee Emade päeva tähistamisest, on teeselda, et seda päeva üldse pole.
Drama, Comedy

Mäletate selliseid filme nagu Valentinipäev ja Uus Aasta? Esimene neist oli andekas ja koomiline, nauditav ning täis suuri nimesid. Teine film oli samuti täis suuri nimesid, kuid lugu oli juba tunduvalt nõrgem. Vot sama mees, kes näitles esimese filmis, oli teise filmi produtsent on kirjutanud selle kolmanda tähtpäeva pühitsemise filmi lavastaja. Ja ausalt, kuigi idee võis ju olla hea, kuid ta oleks võinud jätta selle filmi tegemata.

Lugu on siis erinevat tüüpi emadest – lahutatud, värsked, salajased, kasu-, nimelised, lahkunud, aseaine – kes kõik võtavad Emade päeva erinevalt.

Sandy jaoks on Emade päev tema ja tema poiste päev, kuid tema exi uus särtsakas, väheseid riideid kandev abikaasa on ju ta poistele nii põnev, et ta tunneb et tema emaroll kipub käest libisema, kui uus „kasuema“ pakub välja igasuguseid põnevaid asju mida nad koos saavad teha ja Sandy on ikka endine tavaline ema, kes toidab poisse, annab neile vitamiine, sunnib koolitööd tegema, peseb nende pesu ja teab mida teha kui tekib astma hoog ning inhalaator on just tühjaks saanud. Kas uus ja aktiivne kasuema võtab Sandilt tema poisid?

Jesse ja Gabi pole juba aastaid oma emaga kohtunud. Jesse ja ema tülitsesid kui Jesse ülikoolis oli ja pärast seda pole nad üldse suhelnud ja Gabi on aegajalt rääkinud emaga telefonis või siis nüüd juba Skype teel. Nende ema teab, et Jesse käib kohtamas mingi suure tegija pankuriga ja et Gabi on kihlatud kellegi Steve nimelisega. 

Tegelikult on Jesse abielus ja tal on ka poeg ja Gabi on abielus oma partneriga, kelle on ka poeg. Kuna nende ema on väga kitsarinnaline ja rassistlik, siis püüavad nad probleeme vältida ja valetavad oma emale. Seda siis kuniks ema on ukse taga. Esialgu lendab solvanguid siia ja sinna ja solvutakse vasakule ja paremale, kuid lõpuks tuleb ka Jesse ämm Las Vegasest kohale ja koos on üks suur kärgpere.

Bradley on aasta olnud oma tüdrukutele ainus lapsevanem, kuid ta pole oma naise surmast ikka veel üle saanud, ta vaatab endiselt vanu videosid, mida naine on rindelt talle saatnud ja iga asja otsustamisel mõtleb ta endiselt, mida naine oleks teinud ning ta püüab tagasi lükata kõik kohtingupakkumised, mida teised tema laste klassikaaslaste emad talle pakkunud on. Ta ei tea mida teha Emade päeval ja tema ainus idee on seda päeva ignoreerida. Kuid ta tüdrukud on juba iseseisvad ning nad ei lase tal endile öelda, mida ja kuidas teha.

Kristin on õnnelik noor ema, kes on juba oma poissõbra Zackiga viis aastat koos elanud, kuid ta ei taha ikka veel abielluda. Zack on baarman/püstijala komedjant ja ta ei mõista, miks Kristin nii abielu vastu on, kas tal on mingi saladus või soovib ta aja maha võtta ja mingi aeg lahus olla?

Kuid Kristeni probleem on selles, et ta on lapsendatud ja ta ei tea, kes ta tegelikult on. Ta on välja uurinud, kes on ta bioloogiline ema, ja kuna ema on hetkel just nende linnas, siis läheb ta tema raamatu allkirjastamisele. Esialgu ei taha reklaamtelevisiooni telenägu Miranda midagi „tütrest“ kuulda, kuid lõpuks läheb ta ikkagi Krisinile külla, räägib ära oma loo ja Kristin nõustub lõpuks Zackiga abielluma.

Nagu juba aru saate, oleks võinud see olla üks väga armas ja südamlik film, kuid …. Dialoog oleks nagu kirjutatud põhikooli õpilase poolt, naljad on pooltoored ja piinlikud ning süžee oleks nagu erinevate ebamugavate hetkede üksteise otsa kuhjamine ilma hetkegi mõtlemata, kas nad sellisel moel ka ühtse voolava terviku moodustavad.

Tõsi, suurtest nimedest siin filmis puudust ei ole. Juba eelevalt mainitutele löövad siin kaasa ka Timothy Olyphant, Hector Elizondo, Margo Martindale, Aasif Mandivi, Robert Pine, Larry Miller, Sean O’Bryan, Jennifer Garner, Jack Whitehall, Jon Lovitz ning isegi Julia Robertsi kolm võsukest teevad oma filmidebüüdi. Kuid kõik see ei päästa juba niigi uppuvat laeva, vaid pigem annab põhjust ahastuseks, et miks nad küll nõustusid nii nõrgas filmis osalema.

Täiesti mõistetav, miks sel filmil kinodes nii kehvasti läks ja miks teda ikka veel pole plaadile pandud.

No comments:

Post a Comment