kaader filmist

kaader filmist

Monday, June 20, 2016

The Last King



Film: Birkebeinerne (2016)
Hinne: C+
Sisukokkuvõte: aastal 1206 oli Norra lõhestatud kodusõjast. Kuninga ebaseadusliku poega Haakon Haakonsson otsib taga pool kuningriiki, et ta hukata. Teda kaitsevad kaks meest. See on lugu Norra ajaloo muutmisest.
Drama, Action, History

See on siis selline Shakespearelik lugu, kus endine kuninganna magab oma kasupojaga ja lubab talle ta oma poja tappa, selleks, et ise taas kuningannaks saada. Ja kui ta on oma poja mürgitanud, siis tuleb välja, et kuningal on väike ebaseaduslik poeg kuskil kaugel tundrakülas, kellele saadetakse järgi kiriku rüütlid, sest ka kirik ei taha, et mingi sohilaps tuleks ja ei olekski nende valitsuse all.

Järgneb suuskadel kihutamine käbi suurepärase talvise Norra looduse, süütute inimeste tapmine info saamiseks, kuninga rüütlite truuduse vandumine väikesele kuningale ja tema toimetamine veelgi kaugemale põhja.

Kui neid taga ajavad kiriku rüütlid on kõrvaldatud minnakse tagasi kuningalossi, kus kuningaks saada ihkav „lehmalellepoeg“ on oma venna vangi pannud ja valmis endise kuninga õega naituma, et ta vaid kuningaks saaks, kuid õigel ajal jõuavad kohale „lapskuningas“ ja tema kaitsjad, nii palju kui neid veel alles on, ja nii saabki troonile see kuningas, kes hakkab valitsema Norrat, kui ta saab 13 ja valitseb Norrat 46 aastat, tuues oma valitsemise ajal Norra rahu.

Suurepärased loodusvaated, huvitav lugu.

No comments:

Post a Comment