kaader filmist

kaader filmist

Tuesday, March 29, 2016

Kotkas Eddie



Film: Eddie the Eagle (2016)
Hinne: B
Sisukokkuvõte: "Kotkas Eddie" on tõsielul põhinev koomiline ent samas ka südamlik ja kaasahaarav lugu kõigutamatust optimismist ning vankumatust tahtest oma unistuse poole püüelda, ükskõik milliseid takistusi elu selle püüdleja teele ka ei veeretaks.

Filmi peategelaseks on Eddie Edwards, kes 1988. aasta Calgary olümpiamängudel nautis pea sama suurt populaarsust, kui samadel mängudel ülekaalukalt kolmekordseks olümpiavõitjaks pärjatud Matti Nykänen. Populaarsuse põhjused olid erinevad - üks oli maailma parim, teine aga konkurentsitult maailma halvim suusahüppaja - kuid see ei tähendanud seda, et Edwardsi tee olümpiamängudele oleks olnud kuidagimoodi võrreldav muretu jalutuskäiguga. Vastupidi - selleks tuli üles näidata tohutut meelekindlust ning põikpäiselt eirata seda, mida terve maailm oli üritanud noormehele selgeks teha kogu tema elu vältel. Tema koht ei ole olümpiamängudel!

Eddie ei olnud aga õnneks mees, kes oma lapsepõlve suurimat unistust oleks olnud nõus kergekäeliselt kõrvale heitma... Algab käänuline ja okkaline teekond Calgary suunas, mille vältel peab Eddie nii mõnelgi juhul end maast püsti ajama, kombinesooni lumest puhtaks kloppima ja tagasi suusahüppetorni suunduma. Sellel teekonnal kulub ära igasugune tugi ning pördeline hetk saabub siis, kui Eddie põrkab (vaat et sõna otseses mõttes) kokku kunagise suusahüpete imelapse Bronson Pearyga, kes hetkel tegeleb peaasjalikult ühest baarist teise hüppamisega...
Comedy, Biography, Sport

See film on sarjast „Hullumeelselt Sihikindlas Britid“. Eelmine oli eluloofil One Chance telefonimüügimehest Paul Pottist, kellest sai ooperilaulja.

Isegi kui Eddie hüppas vaid ühtedel olümpiamängudel ja isegi kui tema hüpped olid alati kõige lühemad, on nad siiski kõige meeldejäävamad olnud. Nagu ka see hiinlane suusataja, kes tuli teistest pea päev hiljem finišisse. Nad küll ei võida midagi, kuid nad näitavad üles Olümpia mängude tõelist eesmärki ja mõtet – tähtis pole mitte võit, vaid osavõtt ja Olümpia ei ole proffide säramise koht (kuigi jah, tegelikult käivad Olümpial ju ainult proffid, sest nõuded sinna pääsemiseks on harrastajatele kättesaamatud, nii füüsiliselt kui ka rahaliselt).
 
Aga jah, film siis … väga hea komöödia! Inspireeriv komöödia. Hea Briti komöödia heade Briti (ja Austraalia) näitlejatega :). Ja kui te olete filmi näinud, siis saate ka aru, miks ma need pildid siia lisasin.
 

No comments:

Post a Comment