kaader filmist

kaader filmist

Friday, March 18, 2016

Lahkulööja sari: Murdmatu



Film: Divergent Series: Allegiant (2016)
Hinne: C
Sisukokkuvõte: Pärast „Mässaja“ rabavaid paljastusi peab Tris koos Neljaga põgenema teisele poole Chicagot ümbritsevat müüri. Esimest korda elus lahkuvad nad ainsast linnast ja perekonnast, mida nad on elu jooksul tundnud. Väljaspool linna osutuvad vanad avastused uute šokeerivate tõdede kõrval peagi kasutuks. Tris ja Neli peavad kiiresti otsustama, keda nad usaldavad, sest Chicago müüride taga puhkeb armutu lahing, mis seab ohtu kogu inimkonna. Et ellu jääda, on Tris sunnitud tegema raskeid valikuid julguse, truuduse, ohverduse ja armastuse vallas.

Miljonite kilomeetrite kaugusel näevad NASA ja rahvusvaheliste teadlaste grupp tohutult vaeva, et "Marslane" saaks koju toodud. Tema meeskonnakaaslased aga plaanivad hulljulget, kui mitte lausa võimatut päästemissiooni. Neid kaht lugu jälgib kogu maailm, hoides pöialt, et kaugele planeedile lõksu jäänud mees siiski turvaliselt koju jõuaks.
Action, Adventure, Dystopia, YA

Oh johhaidi! Olgem ausad, kui te panete filmile raamatu nime ja väidate et film on tehtud raamatu põhjal, siis oleks ju mõistlikum kui raamatust jõuaks filmi rohkem kui peategelaste nimed.

Kolmas film, mis on tehtud kolmanda Lahkulööja raamatu Murdmatu põhjal (mida ma lugesin eelmine nädal), on siis sellest, kuidas Trish, Four ja co põgenevad üle müüri ning kohtuvad nendega, kes nende vanemad või vanavanemad on Chicagosse saatnud.

Kuid kõik pole nii hiilgav ja puhas kui esialgu näib. Inimloomus on ühesugune, kas ta on puhas või rikutud, neil on ikkagi kalduvus teha asju oma kasuks ning kui nad on piisavalt veenvad, siis teevad asju nende heaks vaikides ka nende alluvad, kuni nad siis tema selja taga talle vastu hakkavad, tagasi hoidlikult. Ja need ambitsioonikad inimesed on valmis milleks iganes.

Ning loomulikult on film täis filmiaagiat, kuidas otse loomulikult on elektriajale elektrit andev generaator vaide paari meetri kaugusel kohast, kus üle seina ronitakse ja mälugaas võib ju üle kogu linna levida ning ka kinnistesse ruumidesse tungida, kuid keegi ei hinga piisavalt sügavalt sisse, vaatamata lõõtsutamisele jooksu ajal, et nad oma mälu kaotaks ja kuigi inimesi tulistatakse, loobitakse kõrgelt alla, põletatakse, siis saavad surma siiski vaid vähesed.
Käesolev film jõudis oma looga välja kolmanda raamatu lõppu, ilma et ta oleks lõppenud nagu lõppes raamat, seega see järgmisel aastal linale jõudev film on siis tehtud raamatu ideele põhinedes aga mitte enam raamtule põhinedes, noh, kui ta oleks varem olnud raamatule põhinev.

Kui raamatut ei tea, siis on film huvitav, kui aga lähete kinno, kuna olete lugenud raamatut, siis teate isegi millise kogemuse saate.

No comments:

Post a Comment