kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 3, 2014

The Princess Bride



Film: The Princess Bride (1987)
Hinne: A
Filmi lühikokkuvõte: Vanaisa läheb oma haiget lapselast külastama, ning hakkab talle raamatut lugema. See lugu on olnud perekonnas juba mitmeid põlvkondi. Sellel ajal, kui vanaisa juttu loeb, hakkavad nad ka tegelikkuses toimuma. See on klassikaline lugu armastusest ja seiklusteist, peaosalisena imekaunis Buttercup, kes kihlub jälestusväärse prints Humperdinckiga, kuid siis ta röövitakse ning hoitakse vangistuses, eesmärgiks alustada sõda. Wesley (Butercupi noorpõlve armastus, kes on nüüd tagasi tulnud kui Kohutav Piraat Roberts) peab ta päästma. Päästmise käigus kohtub ta vargaga ning kahe varga abilisega, andeka mõõgavõitleja ja suure ning väga tugeva hiiglasega, kellest mõlemist saavad lõpuks Westley kaaslased Butercupi päästmisel.
Comedy, Adventure, Romance

No nii, pärast seda kui sai läbi loetud Cary Elwese As You Wish: Inconceivable Tales from the Making of ThePrincess Bride ja ka William Golmani The Princess Bride, siis tuli ju ka uuesti vaadata filmi, millele on käsikirja samuti kirjutanud William Goldman.


See on üks väga armas ja absurdne ja naljakas ja huvitav film, kus on fantastilised näitlejad ja vastavalt ajastule eriefektid. Kunagi ma vaatasin seda kui suurepärast ja naljakat armastuslugu, kust ei puudunud ka põnevus, siis nüüd vaatan ma seda samamoodi kui Tähesõdade esimest kolme osa, väikse iroonilise muigega, kuid see on vastavalt ajastule väga andekalt tehtud ja lugu on ju tegelikult väga hea.

Kuid siiski on tegu hea koguperefilmiga, sest kui mina vaatan seda irooniaga, siis ma usun, et lapsed vaatavad seda endiselt kui põnevus ja armastuslugu, kus on imelikud elukad ja naljakad inimesed ning põnevad võitlused.

Klassika.



No comments:

Post a Comment