kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 3, 2014

Picnic at Hanging Rock

Film: Picnic at Hanging Rock (1975)
Filmi lühikokkuvõte: Kolm õpilast ning õpetaja läksid kaduma väljasõidul Hanging Rock nimelise kohta juuede Victorias, Austraalias 1900 Valentinipäeval. Laialdaselt tuntud kui tõsielul põhjal (kuid tegelikult mitte) vändatud film jälgib neid, kes kadusid, ning neid kes maha jäid, kuid keskendub vaid küsimuste tõstatamisele mitte vastuste otsimisele.
Drama, Mystery

Et siis pr. Appelyardi tütarlastekooli õpilased lähevad 14. veebruar 1900 väljasõidule Hanging Rock nimelisse kohta, kus on vulkaanilise tõuke tagajärjel tekkinud kivide kogum, mis on täis käike ja koopaid ja mürgiseid usse ning ämblikke.

Lisaks tüdrukutele on seal väljasõidul ka üks rikas pere koos tallipoisiga.

Neli tüdrukut lähevad lõunauinaku asemel kivide vahele turnima, kuid sellele avastusretkelt tuleb tagasi karjudes vaid üks, ning lisaks on lõunauinaku ajal kadunuks jäänud ka üks õpetajatest.

Noormehed on näinud neide uurimisretkele minemas ja perepojale ei anna asu tüdrukute kadumine, seega asub ta ka ise kivide kogumikku uurima, ning kaotab isegi seal peaaegu elu tänu päikesepistele. Tallipoiss leiab perepoja õigel hetkel ning kui ta läheb täpsemalt uurima seda kohta, kus perepoeg kokku kukkus, leiab ta ligidusest ka ühe kaduma läinud tüdrukutest.

Uudis kadumistest ja leidmistest levib üle kogu maa ning tüdrukute vanemad võtavad tüdrukud sealt koolist, kartuses, et ka nende lapsed võivad kaduda.

Üks imelik segane film, nagu juba lühitutvustuses sai öeldud, küsimusi tõstatatakse palju kuid vastuseid ei anta.

No comments:

Post a Comment