kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 10, 2014

Heatstroke


Film: Heatstroke (2013)
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Perereisil Aafrika kõrbesse, satub uurimustööd tegev teadlane teelt kõrvale ning ta tapetakse julmalt relvakaubitsejate poolt. Tema tüdruksõber peab ette võtma tõelise katsumuse ellujäämiskursustel, kui ta püüab pääseda mõrtsukate käest ning püüab ka päästa mehe teismelist tütart.
Thriller
 
Ok, see IMDB lühikirjeldus on filmi tegelikust sisust päris kaugel, kuid eks ma räägi siis tiba lähemalt.
Tegemist on Hannah Nyla Leave No Trace nimelise raamatu ekraniseeringuga.
Paul (Stephen Dorff) on teadlane kes uurib hüääne ning olles lõpetanud oma loengutesarja ülikoolis on taas suundumas Aafrikasse oma uurimustööd jätkama. Tema endine abikaasa helistab ja teatab, et nende tütar Josie (Maisie Williams) on koolis taas vahele jäänud keelatud ainetega. Seega pakub ta ex välja, et võtku Paul Josie koolivaheajaks endaga oma uurimisretkele kaasa. Paul pole alguses väga kindel, kuna kaasa tuleb ka tema uus kallim Tally (Svetlana Metkina), kuid lõpuks ta siiski nõustub.

Josie nagu tüüpiline teismeline on tulivihane, et ta on saadetud pärapõrgusse, kus pole levi, pole kaupluseid, pole poisse on vaid metsikud loomad, tolm ja kuumus. Asi läheb hullemaks siis kui ta Ipadi aku tühjaks saab. Seega peale pikka nurumist ja halvasti käitumist nõustub isa lõpuks ta siiski lennukile panema ning koju saatma. Tally jääb maha nende telkimiskohta Pauli tagasitulekut ootama. Teel lennujaama näevad aga Paul ja Josie pealt midagi mida nad näha poleks tohtinud.

Kui Tally juba piisavalt kaua oodanud on, hüäänid ta vee ja toiduvarud hävitanud on, paneb Tally kokku seljakoti kõige vajalikemast asjadest ning asub teele lähima veevõtu koha juurde. Kuid veevõtukoht on kuiv. Seega tuleb teekonda jätkata järgmisesse reservuaari. Ühel varahommikul märkab ta kauguses midagi helkimas ning kohale minnes leiab ta ümberpöördunud auti, Pauli surnukeha ning surma piiril Josie.

Kui Josie on vähese veega elule turgutatud, asuvad nad üheskoos edasi minema, kuid järgmisel hommikul kõnnib Josie lähedal asuvasse telkimiskohta, kus on end sisse seadnud need kellega Josie kõige vähem võiks kokku saada … needsamad mehed, kes Pauli maha lasid ning hiljem ka Josiele järgi tulid.
 
Tallyel ei jää muud üle, kui oodata ööd ning loota õnnele, et Josie päästa.

See polnud just kõige õnnestunum film, kuid samas tegid Maisie ja Svetlana väga head tööd, sest nemad kahekesi kandsid enamust filmi. Masie on Starki teine tütar ja Svetlana on vene näitlejanna.

No comments:

Post a Comment