kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 3, 2014

Mindscape (Anna)


Film: Mindscape (Anna) (2013)
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: lähitulevikus või alternatiivses maailmas, on olemas mälu detektiivid, inimesed kellel on võime siseneda inimeste mälestustesse elektroonika abiga. Nad kasutavad seda võimet tihtipeale selleks, et lahendada psühholoogilisi konflikte, ning vahel ka selleks, et vabastada kedagi kriminaalsüüdistustest. John oli üks neist, ning üks parim oma alal, kuni ta sattus kellegi mälestustest oma enda mälestustesse oma naise surmast ning sai infarkti. Et tagasi tööle tulla, pakub nende väikese firma juht talle lahendamiseks ühe pealtnäha lihtsa tööotsa, kus ta peab leidma põhjuse miks kuuetest aastane Anna söögist keeldub. Kuid see „lihtne ots“ osutub hoopis kõige rakseimaks ülesandeks.
Drama, Thriller

John (Mark Strong) on mäludetektiiv/psühhiaater, ühesõnaga keegi, kes jälgib subjekti/patsiendi mälestusi ning aitab nendest üles leida probleemi põhjuse, nii subjekti jaoks kui ka teiste jaoks.

Pärast seda kui ta saab haiglast välja pärast infarkti, asub ta tööle Annaga (Taissa Farmiga) kes on põhimõtteliselt imelaps, kellel on IQ üle 150, kes maalib nagu ta pildistaks, tema jaoks pole ükski probleem lahendamatu, kuid ta keeldub toidus ja seega tahavad ta vanemad teda haiglasse saata, kuid eelnevalt on vajalik psühholoogiline hindamine.

Kui nad tööd alustavad, hoiatab John Annat, et nad sisenevad Anna mälestustesse üheskoos, seega võib Anna aegajalt Johni näha, kuid ta aju ei tunne teda ära.

John alustab Annaga tööd ning ükshetk adub ta, et Anna muudab oma mälestusi nii nagu talle sobilikum on. Samas tundub Johnile töövälisel ajal, et ta näeb Annat ootamatutes kohtades ning üha enam hakkab ta ka mõistma, et keegi on teda jälgima pandud.

Johni ja Anna sessioonid muutuvad üha intensiivsemaks, ning ühel ööl helistab paanikas Anna Johnile, mille peale tormab John Annat päästma, kuid satub hoopis väga keerukasse põgenemisplaani, kus temast tehakse patuoinas.


Tegemist on ühe väga huvitava ja keeruka ning geniaalse mõistuse mänguga, kus Mark Strong on taas kord psühhiaatri/mäludetektiivi osas, kelle patsiendil tekivad tema vastu tunded ning keegi teine manipuleerib mälestustega, et neid endale sobilikule muuta. Hea film.

No comments:

Post a Comment