kaader filmist

kaader filmist

Monday, November 17, 2014

Mida me pimeduses teeme


Film: What We Do in the Shadows (2014)
Hinne: C
Filmi lühikokkuvõte: Vaatajatel pakutakse võimalust jälgida Viago (Taika Waititi), Deaconi (Jonathan Brugh) ja Vadislavi (Jemaine Clement) elu – need kolm korterinaabrit püüavad oma eludega hakkama saada, ning üle saada eluraskustest – nagu näiteks sellest et nad on surematud vampiirid ning peavad toituma inimverest. Sadu aastaid vanad vampiirid avastavad et lisaks päikesevalguse katastroofidele, unearteri tabamisele ning oma riietusega puuse panemisega, kuna nad ei näe ennast peeglist – sunnib kaasaegne maailm neid silmitsi ka selliste igapäevast probleemidega nagu rendi tasumine, koduste kohustuste täitmise ratta näitudest kinnipidamine, ööklubisse sissesaamine ning muud probleemid korterinaabritega.
Comedy, Mocumentary
 
Mis asi on Mocumentary – see on dokumentaal, mis tegelikult ei ole dokumentaal, vaid film mis on tehtud kui dokumentaal kuid tegelikult on enamjaolt paroodia tavalistest dokumentaalidest.

Mocumentaale on tehtud juba ammusest ajas saati. Esimesed neist olid raadios, näites 1938 Orson Wellsi Maailmade sõda, mida inimesed võtsid küll sulatõena.

Edasi tulid juba filmid nagu Woody Alleni Take the Money and Run ning All you need is Cash jne. Televisiooni esimesteks mokumentariteks võib lugeda Monty Pythoni Lendava Tsirkuse sketše.

Tuntuimad mocumentary kinolinal on kindlasti Rob Reineri This is Spinal Tap, Borat ning Dark Side of the Moon ja minu arust võib mocumentariks pidada ka The Blair Witch Project, kuigi mocumentari on tavaliselt siiski komöödia mitte õudukas :). Televisiooni tuntuim mocumentary on kindlasti Kontor ning Kaasaegne perekond.



 

No comments:

Post a Comment