kaader filmist

kaader filmist

Monday, January 20, 2014

The Spectacular Now

Film: The Spectacular Now (2013)
Filmi vaatamise põhjus: tundus treileri põhjal huvitav
Hinne: B
Filmi lühikokkuvõte: Sutter Keely elab praeguses hetkes. Temajaoks on praegu hea. Ta on keskkooli viimases klassis, ta on kena välimusega ja enesekeskne, tema elu on üks lõputu pidu, ta armastab oma tööd meeste riiete poes ja tal pole tulevikusk mingeid plaane. Temast on saamas alkohoolik ja tal on alati käeulatuses suur tops wiskeyga mõtestatud karastusjooki. Kuid pärast seda kui ta tüdruksõber ta maha jätab, joob Sutter end tõsiselt täis ja ärkab hommikul Aimee Finecky maja ees murul. See tüdruk on teistsugune: ta on „hea tüdruk“ kes loeb ulmeromaane ning tal pole poisssõpra. Kuigi Amyl on kindlad plaanid tulevikuks, elab Sutter endiselt oma väärastunud reaalsuses, kuid kõigele vaatamata, on nende kahe vahel tõmme.
Comedy, Romance, Drama

See on samanimelise YA romaani põhjal vändatud film. Tegemist on populaarse YA romaaniga. Kuid sisu on sellest, kuidas üks keskkooli lõpetaja ei saa muidu päeva alustada kui ta alkoholi ei joo, kuidas ta õpetab alkoholi jooma ka oma uue tuttava, kuidas nad üheskoos igasuguseid uusi asju proovivad, Sutteri isa otsima lähevad, kuidas Sutter näeb oma isas milline saab olema tema tulevik, kui ta ei muutu, kuid samas ta ei õpi midagi, sest teel tagasi koju joob ta roolis olles, teeb peaaegu avarii, käsutab peale seda Amy autost välja, sest ei taha talle ohtlik olla ja seega jääb Amy autost välja astudes mööda sõitva auto alla …

Ei, filmil pole õnnetu lõpp, see on hoopis lõputa film, sest pärast seda kui Amy on haiglast välja saanud läheb ta ära ülikooli ja Sutter kaotab oma töö kuna ta tööandja ei lepi enam sellega et ta töö pidevalt aurude all on ja Sutteril tuleb otsustada, mis teda ees ootab.

Ma ei saa sellest aru, miks kirjutatakse noortele raamatuid, kus 18/19 aastased on kas keskkooli lõpetamas või just ülikooli läinud ja on padu joodikud, ahelsuitsetajad ja kõik millel on kaks jalga on seksuaalne objekt. Ja miks need raamatud on nii populaarsed, et neist tehakse ka filme. Kas mitte Ameerikas pole seadust, mis keelab alla 21 aastastel joomise? Kuidas nad alkoholi kätte saavad? Miks on vaja sellest kirjutada ja filmi teha nagu see oleks cool ja täiesti normaalne? Masendav!! Võiks võrrelda ühe teise YA filmiga – The First Time.

Aga kuigi filmi sisu oli masendav oli ta siiski väga hästi tehtud ja heade noorte näitlejatega: Miles Teller (Project X), Shailene Woodley (The Decendants, Divergent)

No comments:

Post a Comment